La Tangueria

puro tango argentino since 1996

Workshops & show Carlos y Mirella : 28/4/24

La Tangueria Bxl

La Tangueria is happy to present MIRELLA y CARLOS SANTOS DAVID, its guest teachers of the tango holidays in Italy, to Brussels’ tango community.
Enjoy this elegant and spectacular tango couple in their show at LA Milonga del Domingo on 28 April 2024.
But most of all: discover the excellent teaching skills and the sparkling and comfortable atmosphere that this sweet couple transmits in their stimulating workshops.
PROGRAMME SUNDAY 28/4/2024:

13h30-15h: WS 1 – Tango Secrets of Carlos & Mirella!
> Upgrade the communication inside the couple by consciously using levels in your dance. Using the levels as a tool to create special moments of connection, space for embellishments, and dance the ‘pausas’ together! (Level: Advanced/Master class)

15h15-16h45: WS 2 – Tango Vals!
> Spice up your tango vals with playful sequences that will bring you a beautiful Vals flow. (Level: Intermediate/Advanced)
+/- 20h15: Show by Carlos y Mirella @ LA Milonga del Domingo (DJ Oliver)
Prices:
WS1 or WS 2: 52€ per couple, or 30€ pp for singles (to help find a partner)
WS1 + WS 2: 100€ per couple, or 55€ pp for singles (to help find a partner)
Milonga with Show: 12€ pp (1 drink included)
Full package WS1 + WS2 + Milonga w/ drink: 124€ per couple
All workshops & LA Milonga del Domingo take place in La Tangueria, 239 chaussée de Jette, 1080 Brussels (Simonis/Elisabeth).
Reservation required for the workshops, via tangueria@gmail.com.
Mirella y Carlos Santos David (Delft, NL) are one of Europe’s best tango couples of the moment. They travel all around the world to teach and perform, and they have participated and won many international championships.
Since 2022, they are part of La Tangueria’s teaching team at the International Lago Maggiore Tango holidays, where they will also be part of the summer week 21-28/07/2024.
Carlos y Mirella in a nutshell:
* Finalists Mundial de Tango Buenos Aires ’16, ’17, ’18, ’19, ’22, ’23
* Jury for Tango Championship Metropolitano, Italy 2019
* 1st place: UK London Tango Championship ‘Tango Stage’ 2018
* Dancers for Andrea Bocelli in Concert Antwerp, 2018
* 1st place: European Tango Championship ‘Tango de Pista’ 2017
* 1st place: UK London Tango Championship ‘Tango de Pista’ 2017
* 1st Place: German Tango Championship ‘Tango de Pista’ 2016
* Jury for Tango Championship Moscow, Russia 2016
* 2nd Place: TV show ‘Everybody Dance Now’ RTL4, 2015

Reservation for Workshops (required) via tangueria@gmail.com.

Pre-milonga workshops

Tijdens het schooljaar organiseren we regelmatig een workshop met de lesgevers van La Tangueria voor aanvang van de milongas en practilongas op zaterdagavond of zondagnamiddag. We wisselen een aantal thematische workshops af met ateliers over de technische aspecten en onderzoekslaboratoria over improvisatie tools of muzikaliteit. Enkele van de workshops zijn voor een bepaald niveau, maar vaak richten de thema’s zich zowel tot tangueros met elementaire ervaring als ook tot de meer gevorderde dansers, die persoonlijke feedback of een extra uitdaging krijgen om met diepgaander te werken aan een specifiek onderwerp.
Prijs: 17€ pp (90 min.).
Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is de inschrijving verplicht via het online formulier.

Coaching sessies

Om de specifieke behoefte naar meer persoonlijke feedback tegemoet te komen, lanceerden Marisa & Oliver het concept van de tango coaching sessies: een originele benadering halverwege tussen een privéles en een groepsworkshop, georganiseerd à la carte. In deze coachings werken we met een maximum van 6 koppels om meer individuele correcties te geven. Hoewel we beginnen met een beweging of concept voor de groep zodat iedereen aan de slag kan, is het doel van de sessies eerder om de deelnemers te coachen in hun eigen tango. Net zoals in een privéles, werken we aan houding, connectie, leiden en volgen, techniek, afwerking…. De deelnemers kunnen ook zelf een thema voorstellen waaraan ze willen werken. Coaching sessies zijn voor alle niveaus, een minimum van 6 maanden tango is vereist. In deze coachings werken we met een maximum van 6 koppels om meer individuele correcties te geven. Coaching sessies zijn voor alle niveaus, een minimum van 6 maanden tango is vereist. Vaak geven we dezelfde coaching sessie twee maal op een dag.
Prijs: 35€ pp voor 5 of 6 (max) koppels; 40€ pp voor 3 (min) of 4 koppels(90 min.).
Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is de inschrijving verplicht via info@tangueria.be.

tempVolgende coaching sessies door Marisa & Oliver:facebook

> Voor elke  LA Milonga del Domingo van de 4de zondag van de maand van september 2023 tot en met juni2024 (behalve in decembre), van 15:15 to 16:45;

Intensieve workshops

Meermaals per jaar organiseren wij intensieve weekends over uiteenlopende thema’s, zoals damestechniek, back to basics, of om te werken aan specifieke onderwerpen zoals muzikaliteit, milonga, improvisatie tools… Voor absolute en geïnitieerde beginners, zijn er onze ontdekkingsweekends.
In deze intensieve weekends werken we diepgaand gedurende 2 dagen aan een onderwerp. Afhankelijke van de duur van het seminar, is er een pauze met een drankje en taart.
Prijzen: 30€ pp (2 x 90 min) of 60€ pp (4 x 60 min). Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is de inschrijving verplicht via het online formulier..

Workshops buiten La Tangueria

Naast de jaarlijkse tangovakanties in Italië en Spanje zijn Marisa & Oliver ook regelmatig uitgenodigd om workshops te geven op festivals en events van andere tangoscholen in België en in het buitenland.
We bieden verschillende technische aspecten, sequenties van de tango de salon, tango fantasia, estilo milonguero, neo tango… We leggen de focus op improvisatie tools, of op muzikaliteit, milonga, vals … we geven les in het Engels, Frans, Nederlands, Italiaans, Duits en Spaans.
Heb je interesse in een workshop op jouw event? Contacteer ons.

Zomerstages temp2

In juli en augustus organiseert La Tangueria workshops voor dansers die hun tangovaardigheden tijdens de zomervakantie ook willen blijven verbeteren. Er zijn workshops over techniek, specifieke thema’s (barridas, rebotes, sacadas …) en muzikaliteit (vals porteño, milonga).

 

Privélessen

Als je persoonlijke correcties over je dans wil krijgen, adviseren wij om eerst de deelname aan een coaching sessie te proberen. Hierin geven we uitgebreid gerichte feedback en correcties aan een maximum van 6 koppels per sessie, tegen een lagere prijs dan een privéles.
Maar je kan uiteraard ook een individuele sessie aanvragen. Privélessen voor één danser of koppel zijn vooral nuttig voor tangueros die in het buitenland wonen, zeer gevorderde dansers en professionals die de groepslessen zijn ontgroeid. Maar ook voor koppels die een choreografie willen maken voor op een podium, tentoonstelling, wedstrijd, openingsdans…
De prijzen zijn afhankelijk van verschillende criteria, dus neem contact met ons op voor een offerte en een afspraak.

Praktische informatie

  • Tenzij anders vermeld, vinden alle activiteiten plaats in La Tangueria.
  • It takes 2 to tango, dus inschrijven met een partner is noodzakelijk (behalve voor een privéles). Wij kunnen je helpen zoeken via het partner formulier.
  • Alle lessen zijn in het Engels en/of Frans; wij spreken ook Nederlands, Spaans, Italiaans en Duits.
  • Betalen kan via bankoverschrijving voor aanvang, of de eerste dag in contanten. We aanvaarden geen cheques, krediet- of bankkaarten.

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact