La Tangueria

puro tango argentino since 1996

Binnenkort….

Workshop 1 nov toussaint

Milongas in La Tangueria

Marisa en Oliver organiseren milongas in Brussel sinds 1996. Aanvankelijk was er de onvergetelijke zaterdagavond in La Roseraie; enkele jaren later kwamen er de zondagse bals in CC Ons Huis en in GC De Markten bij. Vanaf 2006 is het onze eigen zaal La Tangueria die de meeste van onze tango evenementen herbergt. Van oudsher behoren onze thé dansants tot Brussels beste en meest bezochte tango happenings. Elke 2de en 4de zondag van de maand van 17h tot 22h, is LA Milonga del domingo dé plek om de beste tango ervaring van de hoofdstad te beleven, in La Tangueria, hét huis van de Argentijnse Tango in België:

 • een mooie, ruime danszaal met feestverlichting, spiegels en de beste parketvloer van de stad
 • een gezellige barruimte met eerlijke prijzen en een vriendelijke sfeer
 • de beste dj’s die spelen in tandas et cortinas
 • de grootste showroom van tangoschoenen en -kleding in België
 • een permanente tentoonstelling van tango kunst.

Over het algemeen is de muziekkeuze op de milonga’s in La Tangueria eerder traditioneel. LA Milonga del Domingo in La Tangueria brengt over gemiddeld zo’n 80 à 120 tangueros van alle niveaus en horizonten en heeft de reputatie de plek te zijn waar de beste tangueros en tangueras van België elkaar ontmoeten om samen te dansen. Maar ook (nog) niet dansende bezoekers en waarnemers zijn welkom. Kortom: onze tangobals zijn open voor iedereen, alleen voor de lessen, workshops en coaching sessies is reservering vooraf noodzakelijk.

Meer info over de milongas in La Tangueria vind je terug op onze Facebook pagina of op de Agenda.

Videoclip van een milonga in La Tangueria videoclip milongatangueria

Toegangsprijzen

 • Normale toegang: 10€ pp, 1 drankje inbegrepen (voor speciale edities met live muziek of optredens kan de toegang wat duurder zijn).
 • Studenten, jongeren onder 26 jaar: 8€ pp.
 • Bezoekers (niet-dansers): 6€ pp.
 • Milonga Pass voor 1 jaar: 150€ pp.

Practilongas in La Tangueria

Voor de leerlingen en goede vrienden van La Tangueria bieden we af en toe een meer intieme en informele practilonga, op een zaterdagavond van 20 uur tot middernacht. Dit concept, halverwege tussen een practica en een milonga, heeft tot doel de leden van La Tangueria samen te brengen om ze te laten dansen, oefenen, analyseren, bespreken, van partner of rol te wisselen, een drankje te delen, een pizza te bestellen… met hun tangovrienden. Bij de practilongas stimuleren we de dansers om risico’s te nemen door vreemden en dansers van andere niveaus uit te nodigen. We moedigen dames aan om uit te nodigen en te leiden en heren om in te gaan op de uitnodigingen van dames en andere heren te volgen en te leiden.

Marisa & Oliver en de andere lesgevers van La Tangueria zijn meestal aanwezig om met de leerlingen te dansen, vragen te beantwoorden, te helpen, te discussiëren, te praten over muziek, relaties, het sociale aspect van de tango…

Tijdens de practcilongas bieden we vaak gratis animatis: leer de chacarera, de rock ’n roll, een demonstratie, enz.

Neolongas in La Tangueria

Sinds Oktober 2017, organiseren ef en toe een Neolonga in La Tangueria. Bij deze  eerder ruimdenkende evenementen dansen we voornamelijk of uitsluitend op nuevo, neo of non-tango muziek, soms ook in het donker. Voor meer informatie, klik op de onderstaande link.
> Charter of the Neolonga & Nocturna.

Een plek om te dansen, socialiseren, schoenen te passen…

Tangolera rossaspinaDe milongas in La Tangueria zijn ook een perfecte gelegenheid om, bij een drankje in onze gezellige club ruimte, tango kleding en schoenen te kiezen, te passen en te kopen uit onze vaste collectie van Tangolera en Rossa Spina. Wie schoenen of een outfit koopt tijdens een milonga krijgt de entree gratis (of als korting op de aankoop).

Regels en codes

De milongas in La Tangueria zijn ontspannen en open-minded. We leggen geen dress code op en alle dansers en danseressen zijn vrij om uit te nodigen via de mirada en cabeceo, evenals verbaal. Vrouwelijke leiders en mannelijke volgers zijn welkom. Om de ruimte optimaal te benutten moedigen we de gesloten abrazo aan, maar een meer open stijl wordt ook vrij beoefend. Iedereen is welkom. Er is slechts één, zeer eenvoudige regel: respecteer de andere dansers. 😉

Voor meer informatie over de wereldwijde gewoonten en codigos van de milonga’s, bezoek onze rubriek over tango feiten.

Muziekstijlen en DJs

Naast onze huis DJ Oliver Koch hebben we regelmatig andere gerenommeerde tango disc jockeys uit België en het buitenland te gast. De muziek wordt gespeeld in tandas en cortinas, voornamelijk traditionele tangomuziek, maar niet uitsluitend.

Elk jaar organiseren we een milonga met uitsluitend originele vinyls door de meest internationale DJ van België, Jens Ingo Brodesser.

barkaartBar prijzen

Voor het gemak en om minder wisselgeld in omloop te hebben, werken met barkaarten met 9 vakjes met ‘schoenen’ voor 6€, die altijd geldig blijven. Consumpties met de kaart zijn iets goedkoper dan wanneer een apart drankje contant word betaald.

 • Water, thee: 2 schoenen (of 1,50€ cash)
 • Espresso, soft drinks, fruitsappen, gimber: 3 schoenen (of 2,20€ cash)
 • Pils, witbier, appeltaart: 4 schoenen (of 3€ cash)
 • Wijn, speciaal bier, toast: 5 schoenen (of 3,50€ cash)
 • Glas cava: 6 schoenen (ou 4,50€ cash)
 • Empanada: 7 schoenen (of 50€ cash)

Zomer milongas aan het Lago Maggiore

Elk jaar tijdens de laatste week van juli en de eerste week van augustus verzamelen een honderdtal tangodansers vanuit alle hoeken van de wereld voor onze tangovakanties aan de oevers van het Lago Maggiore (Noord Italië).

E2S_3412Elke week is er minstens één grote milonga met optredens van de docenten en verkoop van tangoschoenen en kledij. Er is de mogelijkheid voor een beperkt aantal tangueros die niet in het hotel verblijven om ook aan deze milongas deel te nemen (met toegangsprijs). Voor alle milongas in het hotel is reserverien noodzakelijk wanneer de gasten die niet in het hotel verblijven. Dit kan via een bericht of oproep ten laatste om 15u op de dag zelf naar: +32 479 22 86 98 (Marisa).

 

Praktische informatie

  • Tenzij anders vermeld, vinden alle milongas plaats in La Tangueria.
  • Uit respect voor onze buren, gelieve de rust en orde op de binnenplaats te respecteren. Auto’s motorfietsen en scooters zijn niet toegestaan op de binnenplaats.
  • De entree, barkaarten, schoenen en kleding kunnen enkel contant worden betaald. We aanvaarden geen cheques, krediet- of bankkaarten.
  • Meer informatie over alle milonga’s in België vindt je op www.milonga.be.

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact