La Tangueria

puro tango argentino since 1996

Tango voorjaarsvakantie : 7>13/4/2024 met lesgevers Marisa & Oliver (B) en Daniela & Dalmazio (I) en Michela & Manuel (I).

In 2024  organiseren we, net zoals in 2022, een tangoverblijf tijdens de paasvakantie in de zonnige, groene, prachtige regio van Pallanza/Verbania. We keren we terug naar ons geliefde luxe en stijlvolle Grand Hotel Majestic, waar we een reeks onvergetelijke zomervakanties doorbrachten van 2013 tot 2018, en voorjaarsvakanties in 2021, 2022 en 2023.

lagomonterosa

We zijn verheugd jullie opnieuw in dit prachtige hotel te mogen verwelkomen, nu in het minder warme en drukke voorjaar… wanneer de hele kust van het meer in bloei staat, terwijl de omliggende bergen nog bedekt zijn met verse witte sneeuw.  In april is het aan het Lago Maggiore heerlijk vertoeven, en met een beperktere groep deelnemers zullen we een intieme en gezellige sfeer creëren in het Grand Hotel Majestic, waar luxe, vriendelijkheid en de traditionele italiaanse keuken hand in hand gaan met grootse  panorama’s. Vanuit elke hoek van het hotel kun je de adembenemende schoonheid van het Lago Maggiore of van de Monte Rosa bewonderen

northitaly        Lagomaggiore

Logies

Gezien het succes van eerdere jaren zijn we verrukt terug te mogen verblijven in het magnifieke en historische Grand Hotel Majestic****.

Het hotel ligt aan de promenade van het pittoreske stadje Pallanza en is omgeven door prachtige, grote tuinen die in april volop in bloei staan. Vanuit haar bevoorrechte positie heb je een adembenemend uitzicht vanuit bijna elke hoek:  op de omliggende bergen en de Monte Rosa, op de prachtige Borromeo eilanden aan de voorkant, en op het meer zelf langs drie kanten.

majestic15Voor de lessen en de milongas stelt het hotel een lichte, ruime, mooie danszaal ter beschikking, met een houten vloer, directe toegang tot een groot terras, en een prachtig uitzicht over het meer.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad of douche, airconditioning, satelliet-tv, WiFi, een mini-bar. Ongeveer de helft van de kamers hebben een prachtig zicht op het meer of de bergen.

Het micro-klimaat in  deze regio is in april mild en zonnig. De temperaturen liggen hier gemiddeld rond de 20° overdag, maar er kunnen ook pieken zijn van 25°.  Het hotel beschikt over een klein privé-strand direct aan het meer. Hoewel er soms in april al gezwommen wordt in het (nog frisse) meerwater, kan er zowiezo gebruik gemaakt worden van het overdekte verwarmd zwembad en de sauna. Het zwembad heeft prachtige openslaande glazen deuren naar de verbazingwekkende tuin. Een een fitnessruimte met moderne infrastructuur zijn ook beschikbaar, en wie zich graag laat verwennen, kan behandelingen en massages boeken.

De wandelafstand tot het karakteristieke stadje Pallanza is nog geen kilometer, modehoofdstad Milaan bevindt zich 90 km naar het zuiden, Brussel 870 km naar het noorden. Het Majestic is gemakkelijk bereikbaar met de auto (gratis parkeren voor de deur van het hotel), met de trein (Verbania) en per vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Milaan Malpensa (70 km). We organiseren shuttles tussen de luchthaven en het hotel.

 majestic9Prijzen

Klassieke kamer aan de achterkant (slechts 5 beschikbaar) 970€ pp
Toeslag balkon (slechts 5 beschikbaar) 15€ pp per dag
Toeslag meerzicht 25€ pp per dag
Toeslag meerzicht en balkon 50€ pp  per dag
Toeslag dubbele kamer voor single gebruik 55€ pp per dag
Korting 3 volwassenen in één kamer -10€ per persoon per dag
Kind tussen 3 en 12 jaar 50%
Superior, deluxe, suite… beschikbaar op aanvraag

Het aantal kamers in de standaard categorie zijn beperkt. Deze worden toegewezen op het moment van de reservering.
> De toeristentaks van 1,50€ pp per dag is niet inbegrepen in bovenstaande prijzen.
> Voorschot te betalen binnen 4 weken na het reserveren aan Marisa en Oliver: 340€ pp.
> Resterende te betalen aan het hotel per overschrijving ongeveer 6 weken voor aanvang.

> VROEGBOEK KORTING: -80 € per koppel bij betaling voorschot voor 1 december ’24.

Annuleringskosten:

– tot 14 dagen na reservering: 25€ pp
– van 15 tot 30 dagen na reservering: 50€ pp + niet-terugbetaalbare 1e nacht aan het hotel.
– vanaf 1 maand na reservering tot 10 maart: 75€ pp + niet-terugbetaalbare 1e nacht aan het hotel.
– na 10 maart: 50% van het gereserveerde pakket
– na 25 maart: het totale bedrag is verschuldigd, tenzij alsnog een vervanging kan worden gevonden.
– wij raden sterk aan een persoonlijke reisverzekering af te sluiten die u terugbetaalt in geval van onmogelijkheid om te komen wegens ziekte, familiale omstandigheden, een positieve Covid-test, enz.

Inbegrepen in de bovenstaande prijzen

De vakantie omvat:

  • Hotel in half pension voor 6 dagen/nachten in een dubbele kamer met privé badkamer (bad/douche) en toilet, haardroger, air conditioning, TV, telefoon, WIFI, mini bar, kluis. De deelnemers hebben gratis toegang tot het privé-strand, het zwembad en de sauna, de tuinstoelen, het fitnesscentrum, de danszalen…
  • Ontbijt buffet (tot 10u00) en diner met typisch Italiaans menu. Elke avond geniet onze groep in een prachtige eetzaal met uitzicht op het meer, van een gevarieerd menu (vegetarisch en niet) met: salade buffet of voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerechten, dessert. mineraalwater zijn bij de prijs inbegrepen. 1/2 liter huiswijn en koffie is verkrijgbaar voor de speciale prijs van 12€ per persoon extra.
  • De tango workshops: een totaal van 12 uren les.  Elke groep heeft 4 lessen van 1,5 uur met professionele tangodocenten Marisa & Oliver, 2 lessen van 1,5 uur met gastdocenten Daniela & Dalmazio en 2 lessen van 1,5 uur met gastdocenten Michela & Manuel. Wie meer lessen wil hebben kan privélessen nemen met de leraren of deelnemen aan beide groepen.
  • Elke avond milonga, en twee speciale bals met optredens van de gastdocenten.
  • Niet inbegrepen: reis/shuttle naar het hotel, lunches, extra’s (drankjes, snacks…), toeristenbelasting (+/- 2€ pp per dag).

MarioliDocenten

De lesgevers zijn Marisa van Andel & Oliver Koch – Brussel/B, Al compás del corazón/La Tangueria
Na een carrière in het hedendaags dansgezelschap Rosas, werken Marisa & Oliver sinds 1996 als professioneel tangokoppel. Ze gaven reeds vele workshops en optredens in heel Europa, alsook in de VS en Buenos Aires.
Ze dansten in verschillende tangoshows in Nederland en België en hebben vele van de huidige professionele tangokoppels in België en buitenland opgeleid. Tevens hebben zij een grote ervaring in lesgeven en het organiseren van tangovakanties in Italië, Frankrijk
en Oostenrijk. Hun tangoschool Al compás del corazón en hun milonga in La Tangueria zijn een referentie geworden voor de tango in België en ver daarbuiten.


Manuel y Michela<< Michela Elicio & Manuel Bianchi 
zijn een jong tangokoppel dat woont en lesgeeft in de omgeving van Gravellona Toce, Arona en Milaan. Als choreografen en podiumdansers maakten ze lange tijd deel uit van het kerngezelschap van de beroemde maestro Miguel Angel Zotto, met wie ze optraden in de wekelijkse dinnershows in Milaan. M & M zijn ook actief op de wedstrijdscene, waar ze hebben deelgenomen en in de prjzen vielen  bij verschillende edities van de Europese en Wereldkampioenschappen Tango.

Ze werden ook uitgenodigd om les te geven en op te treden in vele belangrijke Italiaanse tango-evenementen, evenals in internationale milongas in Athene, Barcelona, en ook in La Tangueria Brussel.

Onze deelnemers aan de tango vakantie met Pasen 2023 herinneren zich zeker het prachtige optreden van M & M tijdens onze tango vakantie in het Grand Hotel Majestic.

 

IMG-20231019-WA0006>> Daniela Tabai & Dalmazio Carrara zijn professionele dansers die wekelijks tangolessen geven in de provincies Varese, Como en Milaan. Ze nemen ook deel aan festivals, tangovakanties en tangoshows in heel Italië. D & D zijn hooggekwalificeerde leraren, showdansers en choreografen, met een lange traditie in vele Latijns-Amerikaanse dansen en een specialisatie in tango argentino. Daniela werd zelfs wereldkampioen tango in 2002, toen ze samen met haar vorige tangopartner de titel behaalde in het kampioenschap van Miami.

Onze deelnemers aan de tangovakantie in de zomer van 2023 herinneren zich zeker het prachtige optreden van Daniela en Dalmazio in het Royal Pavillon tijdens onze tangovakantie in het Grand Hotel Dino.

Lessen

Er wordt gezorgd voor veel variatie in de lessen: tango de salón, tango fantasia, moderne tango, vals porteño en milonga. De lessen focussen op techniek en op afwerking van de houding, as, evenwicht, omhelzing, voetenwerk, versieringen, muzikaliteit, leiden en volgen. De leerlingen zullen nieuwe bewegingen en figuren leren, maar de voornaamste bedoeling is om de dans harmonieuzer, comfortabel en aangenamer te maken.

majestic18Tot 15 deelnemende koppels zal er één lesgroep zijn. Vanaf 16 paren worden de leerlingen in 2 groepen verdeeld.  De moeilijkheidsgraad van de lessen wordt door de docenten bepaald aan de hand van het gemiddelde niveau van elke groep. De deelnemers wordt gevraagd om bij hun inschrijving te vermelden wat hun tango ervaring en het ingeschatte niveau (neo-beginner, gemiddeld, gevorderd, zeer gevorderd…) zijn.

De tangolessen worden gegeven in een ruime danszaal (Sala Toscanini) met parket en zicht op het meer. In het algemeen zullen de lessen na het ontbijt en voor het avondeten worden gegeven, en uitzonderlijk in de namiddag. Iedereen heeft één lesvrije dag om de omgeving te verkennen.

Het gedetailleerde programma van de lessen wordt één maand voor aanvang aan de deelnemers bekend gemaakt. De lessen gaan meestal door in het Engels.  Oliver spreekt ook Duits, Frans en Nederlands, en Marisa spreekt vloeiend Engels, Frans, Nederlands, Italiaans en begrijpt en spreekt Duits en Spaans..

Normaliter zijn de lessen voorbehouden voor de deelnemers aan de tangovakantie. Indien er op het laatst nog plaatsen vrij zouden zijn in de groep kunnen ook mensen van buitenaf de lessen à la carte volgen. Ook tangodansers die geen lessen volgen maar enkel  aan het voorkeurtarief in het hotel willen verblijven om aan de milongas deel te nemen, kunnen inschrijven.

Milongas

Elke avond is er een milonga in de prachtige danszaal met parket, groot terras en zicht op het meer. Twee speciale milongas zullen gedurende de week georganiseerd worden met  optredens van de gastdocenten.

Sommige van de milongas zijn ook toegankelijk voor niet-deelnemers aan de tangovakantie (na betaling van een toegangsticket). Reserveren is noodzakelijk voor alle gasten die niet in het hotel verblijven.

IMG-20191025-WA0002Singles

We proberen singles aan een partner te helpen door ze met elkaar in contact te brengen. Eénmaal als danskoppel ingeschreven, is het echter niet meer mogelijk om ter plaatse van lespartner te wisselen. Gelieve dus te verifiëren dat de verstandhouding tussen beide dansers goed is alvorens als danskoppel in te schrijven.

Twee of drie singles kunnen ook kamergenoten worden en een grote kamer delen (bv. 2 of 3 dames of 2 of 3 heren samen). We helpen de singles die een kamergenoot zoeken  door ze in contact te brengen met elkaar, maar we kunnen niet garanderen dat we een gepaste kamergenoot zullen vinden voor iedereen.

Praktische informatie

  • Aankomst is voorzien op Zondag 7 april voor 17. Het avondeten is om 19u.
  • Het vertrek is voorzien op Zaterdag 13 april na het ontbijt.
  • Voor tangogasten die extra dagen willen boeken, voor tangodansers die alleen aan de milongas deelnemen, en voor niet-dansers die deelnemers vergezellen (echtgenoten, kinderen, babysitters…) hebben we een voordelige groepsprijs bedongen. Om te profiteren van de goedkopere voorwaarden is het verplicht om extra dagen via Marisa te boeken en niet rechtstreeks contact op te nemen met het hotel. NB: een kleine commissie van 10€ pp per dag wordt in rekening gebracht door de organisatie voor extra dagen en voor niet tango-gasten die in ruil daarvoor profiteren van de goedkopere groepsprijzen die we onderhandeld hebben. Daarom, wie extra dagen rechtstreeks aan de balie van het hotel boekt, zal ofwel de volledige hotelprijs moeten betalen, ofwel zal de commissie (10€ per dag pp) achteraf in rekening worden gebracht. Wij danken u voor uw begrip. Vergeet niet zo snel mogelijk de extra dagen te boeken, want vorig jaar was het hotel volzet en was het boeken van extra dagen niet meer mogelijk.
  • Deelnemers die  het volledige pakket nemen hebben voorrang.
  • Kleine huisdieren zijn toegestaan, tegen betaling.

Adres en route naar het Hotel

majecticmapGrand Hotel Majestic Pallanza
Via V.Veneto, 32, 28922 Verbania, Italy
Tel: +39 0323 509711 – Fax: +39 0323 556379
GSM: +39 349 800 44 28
E-mail: info@grandhotelmajestic.it
http://www.grandhotelmajestic.it
Contactpersoon: Massimo Scarpata

Route

Vanuit het noorden (België, Nederland, Frankrijk, etc):
Ga naar het Zuiden via de Gotthard Tunnel (CH). Kort na de uitgang van de tunnel (+/- 30 minuten), neem uitrit 47 Bellinzona Sud/Locarno. Neem de A13 Locarno Tenero, volg de weg richting Ascona. Ga Italië binnen, en volg achtereenvogens Cannobbio, Cannero Rivera, Ghiffa, Intra, Verbania.

Reserveringen

Alle reserveringen voor het hotel dienen enkel gemaakt te worden via Marisa. Neem niet direct contact op met het hotel als je van de gunstigere groepsprijzen wil genieten of aan de tango activiteiten wil deelnemen.

Om je tangovakantie te reserveren, gelieve de beide namen, stad, e-mailadressen, GSM nummers, en je tango niveau te sturen naar Marisa (NL, FR, EN, DE, IT, ES) via info@tangueria.be.
Telefoonnummer +32 479228698.

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact