La Tangueria

puro tango argentino since 1996

Week 1: Zaterdag 23/07 > Zaterdag 30/07/2022

 • Docenten: Marisa van Andel & Oliver Koch (B) en Patricia Hilliges & Matteo Panero (I)
 • Extra groep voor (gevorderde) beginners met lesgevers van La Tangueria (B).

Week 2: Zaterdag 30/07 > Zaterdag 06/08/2022

  • Docenten: Marisa van Andel & Oliver Koch (B) en Lorena Tarantino & Gianpiero Galdi (I)
  • Extra groep voor (gevorderde) beginners met Lin Petersen & Daniel Lauwens van La Luna (B).

Plaats

Aan de voet van de Italiaanse Alpen ligt het Lago Maggiore, een waar paradijs voor een droomvakantie. Deze oppervlakte van 212 km² biedt betoverende en romantische landschappen, absoluut de moeite waard om te ontdekken.

northitaly2Lagomaggiore

Een van de parels van het meer is het karakteristieke stadje Baveno (Vb, Piemonte), dat beroemd is om zijn kostbare roze graniet dat in verschillende gebouwen over de hele wereld werd gebruikt: de Ark van de vrede en de Galleria Vittorio Emanuele in Milaan, de zuilen van het operahuis van Parijs, de Karlskirche in Wenen, het Christopher Columbus-monument in New York en het Koninklijk Paleis van Bangkok…  

Baveno grenst aan het populairste en pittoreske stadje van het meer, Stresa, met haar prestigieuze villa’s, haar botanische tuinen en natuurlijk de beroemde Borromeo eilanden.

De stad Milaan (modehoofdstad) ligt 80 km ten zuiden, Brussel 870 km ten noorden. Baveno is gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein (Stresa) enhet  vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is Milano Malpensa (45 km).

Logies

In 2022 zullen onze groepen tangodanser  te gast zijn in Grand Hotel Dino in Baveno, één van de 3 luxueuze Zacchera hotels, allen met een bevoorrechte ligging aan de oevers van het Lago Maggiore en de schitterende Golf van Borromeo’s. Welk van de hotels het wordt, zal enkele weken voor ons verblijf worden bevestigd, afhankelijk van welke hotels op dat moment de beste mogelijkheden bieden om onze groepen te ontvangen.garden

Elk van deze 4* hotels biedt prachtige kamers, een fantastische ruime tuin, een prachtig zwembad en een comfortabele danszaal voor de lessen en de milongas. Het zeer professionele personeel, de elegantie, het comfort en de faciliteiten zullen ons verblijf tot een onvergetelijk genoegen maken. Alle hotels van de groep zijn zeer luxueus en  in perfect onderhouden.

Elk hotel is omgeven door een grote kleurrijke tuin met bloemen en exotische bomen. en heeft een prachtig privé zwembad met ligstoelen, parasols en handdoeken.
Ruime privé parkings zijn beschikbaar tegen een vriendelijke prijs. Aarzel niet om de virtuele tour van elk hotel te doen.

Voor de lessen en de milongas beschikken de hotels over een ruime danszaal met airconditioning.

Alle kamers zijn uitgerust met een eigen bad of douche, airconditioning, satelliet TV, WiFi en veel van de kamers bieden een prachtig uitzicht over het meer of het zwembad.
De hotels liggen op loopafstand van het stadscentrum en de strandjes.

Prijzen

Dino1

Prijs per persoon.

Standaard kamer (2 personen per kamer) 1.075€ pp
Standaard kamer met single supplement 1.425€ pp
Toeslag zicht op het meer of het zwembad 50€ per kamer/dag
Toeslag superior kamer met zicht op het meer of het zwembad 70€ per kamer/dag
NB. Prijzen voor 3e volwassenen, kinderen, huisdieren, parkeren, extra dagen… op aanvraag

Voorschot te betalen binnen 4 weken na het reserveren aan de organisatie: 360€ pp.
> Het resterende bedrag zal door het hotel enkele weken voor aankomst in rekening worden gebracht en is te betalen via een bankoverschrijving.

Annulatiekosten:  images
– Indien het verblijf door de organisatie of het hotel wordt geannuleerd wegens overmacht: uw aanbetaling zal worden terugbetaald, met uitzondering van een klein bedrag aan niet-terugvorderbare administratiekosten van 25€  per persoon.
In geval van annulering door de deelnemer (om gezondheidsredenen of andere):
– van 1 tot 15 dagen na reservering: 25€ pp
–  van 15 tot 60 dagen na reservering: 50€ pp
– na 1 mei: 50% van het gereserveerde pakket
– na 15 juni: het totale bedrag is verschuldigd, tenzij u zelf een vervanger vindt die uw pakkeet over neemt.  

Wij raden u aan een particuliere reisverzekering af te sluiten om de eventuele kosten te dekken, aangezien noch de organisatie, noch het hotel u kunnen terugbetalen als u laat alnog moet annuleren.

 

De vakantie omvat

 • De tango workshops met professionele tango docenten op verschillende niveaus: 15 uren les voor de (ver) gevorderden met 2 internationaal gerenommeerde koppels lesgevers, en 10 uren semi privéles voor de neo-beginners met Lin Petersen & Daniel Lauwens van La Luna (B).
 • Zeven avonden milonga in het hotel, en elke week één speciaal bal met optredens en verkoop van tango schoenen en kleding.
 • Hotel in half pension voor 7 dagen/nachten in een dubbele kamer met privé badkamer (bad/douche) en toilet, haardroger, air conditioning, TV, telefoon, WIFI, mini bar, kluis. De deelnemers hebben gratis toegang tot het zwembad, de tuinstoelen, de danszaal  en verschillende andere hotelfaciliteiten.
 • Ontbijt (tot 10u00) en buffet diner met typisch Italiaans menu. Zes avonden geniet onze groep in de prachtige eetzaal met uitzicht op het meer, van een gevarieerd buffet (vegetarisch en niet) met: voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerechten, dessert. 1/4 L mineraalwater en 1/4 L wijn per persoon zijn inbegrepen.
 • Niet inbegrepen: privé parking van het hotel, reis/shuttle naar het hotel (op aanvraag), lunches, extras (drankjes, snacks…), de toeristenbelasting te betalen bij vertrek.

Docenten

De organisatoren en vaste lesgevers zijn Marisa & Oliver uit Brussel (beide weken). De gastdocenten zijn Patricia & Matteo uit Firenze (week 1)  Lorena & Gianpiero uit Turijn (week 2).

pallanzamo1

Marisa van Andel & Oliver Koch – Brussels/B, Al compás del corazón/La Tangueria
Beide weken: zaterdag 23 juli > zaterdag 6 Augustus 2022.

Na een carrière in het hedendaags dansgezelschap Rosas, werken Marisa & Oliver sinds 1996 als professioneel tangokoppel. Ze gaven reeds vele workshops en optredens in heel Europa, alsook in de VS en Buenos Aires.

Ze dansten in verschillende tangoshows in Italië, Nederland en België en werkten samen met topartiesten, zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Sidi Larbi Cherkaoui, Jan Fabre, Hubert Damen, Dimitri Leue, Frank Groothof…

Ze hebben vele van de huidige professionele tangoleraren en dansers in binnen- en buitenland opgeleid en geïnspireerd. Ze maakten deel uit van verschillende internationale tangofestivals en werken sinds 2005 samen met het Brussels Tango Festival en met de Brusselse Tango Marathon.

Tevens hebben zij een grote ervaring in het lesgeven en het organiseren van tangovakanties in Italië, Spanje, Frankrijk en Oostenrijk.
Hun tangoschool Al compás del corazón en hun milonga in La Tangueria zijn een referentie geworden voor de tango in België en ver daarbuiten.

patmat

Patricia Hilliges & Matteo Panero – Firenze/I, Tangoclub & Firenze Tango Festival
Zaterdag 23 juli > zaterdag 30 juli 2022.

We ontmoetten dit Italiaans-Duitse stel eind jaren negentig, aan het begin van onze respectievelijke carrières in de tangoscene. Behalve de overeenkomst van onze taalgerichte achtergronden, hebben we nog veel meer affiniteiten met hen en onze vriendschap en waardering is met de tijd gegroeid.

Pat en Mat verrijken hun elegante tango de salón-stijl met innovatieve elementen, vol fantasie en muzikaliteit. Ze stralen vriendschap en warmte uit en hun gevoel voor humor en charisma werken aanstekelijk. Ze dansten in verschillende belangrijke internationale tangofestivals in Italië en in het buitenland en hebben talrijke shows gechoreografeerd en gedanst.

Sinds 1999 leiden Patricia & Matteo de “Tangoclub Firenze” en sinds 2002 organiseren ze het Internationale Firenze Tango Festival. Ze hebben ook een lange ervaring als lesgevers in tango-vakanties in heel Europa.

Lorena Tarantino & Gianpiero Galdi – Torino/Accademia Carma
Zaterdag 30 July > Zaterdag 6 Augustus 2022.

Wij zijn super blij en trots om voor de eerste keer in 2022 Lorena en Gianpiero voor te stellen aan de deelnemers van onze tango vakanties. We hebben de grootste bewondering voor dit jonge, sprankelende koppel. Hun creativiteit en muzikaliteit zijn fris en vol verrassingen, hun techniek is precies en ondanks hun jonge leeftijd hebben ze een gedegen ervaring en een enorme maturiteit in hun didactiek. Hun dans toont de ware flow van een diepe tango connectie. In de afgelopen jaren hebben zij hun eigen “Methode” ontwikkeld, gebaseerd op een precieze en effectieve didactiek, die de expressieve kunst van de tango in een scherp, accuraat en betekenisvol communicatiemiddel aanbiedt.
Als zoon van een tangodanser, begon Gianpiero als kind de tango te dansen, op te treden en te onderwijzen. Zijn visie op tango en zijn pedagogie zijn strikt verbonden met zijn studies van sport, muziek, techniek en bio-mechanica. Lorena is een sensuele en gracieuze danseres, met een achtergrond in ballet en een grondige studie van de tango sinds ze slechts 17 jaar jong was. Afkomstig uit Salerno en Napels, zijn ze onlangs verhuisd naar Turijn, waar ze door de week lesgeven in een permanente school, althans wanneer ze niet druk zijn met het reizen over de hele wereld om les te geven en op te treden in festivals, vakanties en allerlei andere tango evenementen.

 

Elke week is er plaats voor een kleine extra groepje van neo beginners (van 6 maanden tot 2 jaar tango ervaring), met een aangepast schema van 10 uur semi-privé lessen gegeven door Lin Petersen & Daniel Lauwens van La Luna (B) (EN/FR).

Tango class BavenoLessen/Workshops

De lessen van Marisa & Oliver en gastdocenten zijn voor ervaren tango dansers. Een minimum van 2 jaar tango (lessen en praktijk) is vereist. De organisatoren zullen het niveau van de deelnemers evalueren en hen in 2 groepen verdelen naargelang hun niveau en het aantale deelnemers om de groepen in evenwicht te houden. Elke groep krijgt in totaal 10 workshops van 90 minuten (15 uur in totaal), voor de helft gegeven door elk van de 2 koppels : Marisa & Oliver en de gastdocenten. Aangezien de lessen niet op hetzelfde tijdstip plaatsvinden, is het theoretisch mogelijk voor de meest ijverigen die het dubbele aantal lessen zouden willen, om aan beide niveau’s deel te nemen.

Voor tango dansers met minder dan twee jaar ervaring, is er een speciale kleine groep. Deze deelnemers hebben 6 uur semi-privé-lessen, gegeven door lesgevers van La Tangueria.

Elke groep heeft in totaal 10 lessen van 90 minuten (15 uren les in de week, waarvan de helft met Marisa & Oliver en de andere helft met  de gastdocenten. De neobeginners habben 10 semi privéles Lin Petersen & Daniel Lauwens van La Luna (B)

Er zullen verschillende thema’s aan bod komen in de lessen: tango de salón, tango fantasia, moderne tango, vals en milonga. De lessen zullen zich richten op techniek, evenals de gedetailleerde afwerking met betrekking tot houding, as & balans, omhelzing, voetwerk, adornos, muzikaliteit, leiden en volgen. De deelnemers leren nieuwe bewegingen, figuren en sequenties, maar het belangrijkste doel is om een meer harmonieuze, comfortabele en aangename dans te creëren.IMG_0758

De tango workshops worden gegeven in een ruime, geklimatiseerde danszaal, met mooi dansvloer. De lessen vinden hoofdzakelijk plaats na het ontbijt en voor het avondeten. Elke groep zal een volledige dag zonder lessen hebben, om tijd te hebben om de regio te verkennen.

Een gedetailleerd programma van de lessen zal ongeveer een maand voor het begin van de vakantie aan de deelnemers worden toegestuurd. De lessen worden gegeven in het Engels. De docenten spreken ook Frans, Nederlands, Duits, Spaans en Italiaans…

Normaal gesproken zijn de lessen gereserveerd voor de deelnemers van de tango vakantie. Als er op het moment dat de vakantie begint nog plaats is in bepaalde groepen, kunnen de lessen ook à la carte gevolgd worden.

Milongas

Regina Palace 2

Elke avond zal er een milonga zijn voor alle deelnemers samen, in de prachtige danszaal met mooie dansvloer.

Afhankelijk van de Covid-19 situatie zullen we proberen om samen met lokale tangueros één speciale milonga te organiseren, met een optreden van de gastdocenten.

We zullen moeten afwachten of sommige van de andere milonga’s ook open kunnen zijn voor buitenstaanders van de tangovakantie.

 

 

stand BavenoSchoenen- en kledingstand

Een stand van Tangolera tango schoenen en  Rossa Spina tango kleding is aanwezig in het hotel tijdens de vakantie. Deelnemers kunnen tot 10 juli bestellingen opgeven van schoenen of kleding die ze ter plaatse willen kopen.  De collecties zijn zichtbaar op www.tangolerashoes.com et www.rossaspina.it.

Singles

Inschrijven voor de lessen  kan alleen met partner. We proberen singles aan een partner te helpen door ze met elkaar in contact te brengen. Eénmaal als danskoppel ingeschreven, is het echter niet meer mogelijk van lespartner te wisselen. Gelieve dus te verifiëren dat de verstandhouding tussen beide dansers goed is alvorens als danskoppel in te schrijven. Wie graag een partner wil vinden kan een mail sturen met leeftijd, lengte, niveau en talen of een zoekertje plaatsen op de facebook groep.

Deelnemers die een kamergenoot willen vinden, kunnen contact met ons opnemen.

Praktische informatie

 • Aankomst is voorzien op zaterdag 23 Juli of zaterdag 30 juli. De eerste les gaat door op de zaterdag van aankomst om 17u. Het vertrek is voorzien op zaterdag 30 juli of zaterdag 6 augustus  na het ontbijt. De laatste les gaat door op vrijdag voor het avondeten.
 • Voor tango gasten die eerder willen aankomen of langer blijven en voor begeleiders (echtgenoten, kinderen, babysitters…) hebben we een gunstigere groepsprijs onderhandeld. Om van de gunstigere prijs te genieten moet je reserveren via Marisa, ook voor de begeleiders of de extra dagen. In ruil voor de veel gunstigere groepsprijs wordt een kleine commissie aangerekend voor de organisatie. Geef je extra dagen door op het moment van de reservering om van de beste condities te genieten.
  OPGELET: => De mogelijkheden om het verblijf te verlengen na de eerste week of te vervroegen voor de tweede week zijn beperkt, omdat de dag van het vertrek van de eerste groep dezelfde is als de aankomstdag van de tweede groep.
 • Ook voor gasten die geen lessen nemen maar enkel aan de milongas willen deelnemen, hebben we gunstigere groepsprijzen om in het hotel te verblijven. Info en reservering enkel via Marisa, onderhevig aan beschikbaarheid. Deelnemers die  het volledige pakket nemen hebben voorrang.

Adres en route naar de Hotels
map

Grand Hotel Dino en Hotel Simplon liggen in Baveno. Het Bristol Hotel is in nabij gelegen Stresa.

Auto
S.S 33 Sempione
Snelweg A26 – UItrit  Gravellona Toce – Baveno – Stresa.

Vliegtuig
Milano Malpensa – 45 km
Milano Linate – 90 km
Trein
Lijn Cisalpina Milano/Genève – Stazione Stresa/Baveno

Route
Vanuit het noorden (België, Nederland, Frankrijk, etc):
Ga naar het Zuiden via de Gotthard Tunnel (CH). Kort na de uitgang van de tunnel (+/- 30 minuten), neem uitrit 47 Bellinzona Sud/Locarno. Neem de A13 Locarno Tenero, volg de weg richting Ascona. Ga Italië binnen, en volg achtereenvogens Cannobbio, Cannero Rivera, Ghiffa, Intra, Verbania, Baveno. Net voorbij Baveno, Stresa.

Reserveringen

Alle reserveringen voor het hotel dienen enkel gemaakt te worden via Marisa. Neem niet direct contact op met het hotel als je van de gunstigere groepsprijzen wil genieten of aan de tango activiteiten wil deelnemen.

Inschrijvingen starten op 20 januari 2022. Om je tangovakantie te reserveren, gelieve de beide namen, stad, e-mailadressen, GSM nummers, en je tango niveau te sturen naar Marisa (NL, FR, EN, DE, IT, ES) via info@tangueria.be. Tel. +32/ (0) 479 22 86 98..

> Geef jouw aanwezigheid en deel ons Facebook event: https://www.facebook.com/events/461920191920951/

 

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact