La Tangueria

puro tango argentino since 1996

Over de tangolessen in La Tangueria

1962681_634422543310360_2067330387_nHeb ik een danspartner nodig?
Hoe vind ik een danspartner?
Wisselen we van partner tijdens de les?
Wat gebeurt er als ik (of mijn partner) een les mis?
Heb ik speciale kleding of schoenen nodig om de tango te leren?

In welk niveau moet ik starten?
Hoe worden de niveau’s georganiseerd?
Waar en wanneer kan ik oefenen?
Wat is een milonga?
Wanneer ben ik klaar om naar een milonga te gaan?
Ik kom van ver: waar kan ik overnachten in de buurt van La Tangueria?

Heb ik een danspartner nodig?

Ja, bij La Tangueria verzoeken wij iedereen die zich voor een regelmatige les of een workshop wil aanmelden om met een danspartner te komen. Alleen voor de gratis proeflessen heb je geen partner nodig. Dit is om ervoor te zorgen dat alle deelnemers ten volle kunnen meedoen aan de lessen.

Hoe vind ik een danspartner?

Als je zelf geen partner hebt, kunnen wij je helpen er één te zoeken. Gebruik hiervoor het partner formulier om ons je profiel te sturen en brengen je in contact met andere singles die ook een partner zoeken. We hebben ook een speciale Facebook group die je kan helpen een partner te vinden. Zodra je een partner hebt gevonden, kunnen jullie je gezamenlijk inschrijven.

NB. Aangezien we de meeste van de nieuwkomers niet persoonlijk kennen, kan La Tangueria kan niet aansprakelijk gesteld worden indien de partnership niet voldoet aan je verwachtingen. Maar we zullen zeker proberen om je te helpen een alternatief te vinden als dat het geval zou zijn.

Wisselen we van partner tijdens de les?

Af en toe vragen de lesgevers de deelnemers om van partner te wisselen tijdens de les, om zo de leidende en volgende rollen uit te proberen met iemand anders. De nieuwe bewegingen leer je meestal eerst met je vaste partner aan.

Wat gebeurt er als ik (of mijn partner) een les mis?

Als jullie als danskoppel een les in een reeks hebben gemist, dan kunnen jullie die samen (vóór het einde van de reeks) inhalen in een les van hetzelfde niveau of lager. Vraag vooraf aan de lesgevers of die groep niet te vol is. Als slechts één van de danspartners een les moet missen, kan de andere partner toch deelnemen met een vervanger (die hoeft niet per se een leerling van La Tangueria te zijn). Er zijn geen extra kosten aan verbonden voor de vervanging, maar de afwezige partner staat zijn/haar recht om de les zelf in te halen af. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een vervangende partner, plaats je best een bericht op onze Facebook groep.

Heb ik speciale kleding of schoenen nodig om de tango te leren?

Om tango te dansen heb je geen speciale kleding nodig. Een spijkerbroek, straat- of werkoutfit zijn uitstekend, als je je er prettig in voelt…  Je hebt ook geen speciale schoenen nodig. Voorkom liefst rubberen zolen en open schoenen (die zoals ballerinas van de voet los komen als je de hiel optilt van de vloer). Zodra het tango virus je te pakken krijgt, zul je wellicht de wens krijgen om zelf je eerste paar flitsende dansschoenen te kopen, maar er is geen noodzaak om dat meteen te doen, ook omdat ze niet goedkoop zijn. In La Tangueria bieden wij de beste prijs/kwaliteit dansschoenen aan van het merk Tangolera.

In welk niveau moet ik starten?

We moedigen alle beginners aan om te starten in Niveau 1 (initiatie). De beste manier om de specifieke kenmerken van de Argentijnse tango te leren en te begrijpen  is om te beginnen met de basis: de omarming/frame, de leiders en volgers tools, de muzikaliteit zijn anders dan de meeste andere dansen. Als je een snelle leerling bent kun je eventueel later een aantal niveau’s overslaan, maar de allereerste lessen zijn van cruciaal belang voor iedereen. Dansers met veel ervaring in andere dansen (met inbegrip van latin of ballroom koppeldansen), kunt u bij wijze van uitzondering starten in Niveau 1A, maar we bevelen het niet systematisch aan.

Hoe worden de niveau’s georganiseerd? 

In het eerste jaar biedt La Tangueria 3 niveau’s aan: Niveau 1 (initiatie), Niveau 1A (kennis van de basis), Niveau 1B (gevorderde beginners). Na het eerste jaar, kun je naar Niveau 2, dat 2 semesters duurt. Na 2 jaar tango praktijk en lessen ben je klaar voor Niveau 3. Het programma van Niveau 4 (van 3 tot 5 jaar tango) duurt 2 jaren. Als je talent hebt en veel oefent gedurende 5 jaar, kan je door naar Niveau 5, waar je blijft gedurende ten minste 3 jaar. Voor Niveau 6 (het aller hoogste niveau), is een minimum van 8 jaar regelmatige tango praktijk vereist.
Houd er rekening mee dat het aantal jaren een gemiddelde is. Sommige dansers leren sneller dan anderen. Het hangt ook vooral af van hoeveel tijd je besteedt (of hoeveel kilometers je danst) in aanvulling op de lessen.

Waar en wanneer kan ik oefenen?

De beste manier om vorderingen te maken in je dansniveau is door regelmatig te oefenen gedurende ten minste één uur tussen de lessen door. Als leerling van La Tangueria heb je gratis toegang tot de Practica  op donderdagavond (19h > 22h15), in de bovenzaal (op lesdata, check de agenda).

Wat is een milonga?

Een milonga is een sociale dansbijeenkomst van Argentijnse tangodansers. Je kan er dansen met je eigen partner, maar ook andere dansers uit nodigen (liefst van je eigen niveau). De muziek bestaat uit tango, vals en milonga en wordt meestal gespeeld in tandas (sets) bestaande uit drie of vier nummers uit dezelfde periode en uitgevoerd door hetzelfde orkest. Tussen  de tandas in zijn er korte onderbrekingen van niet-tangomuziek bekend als cortinas. De cortina is een gebruikelijk moment om partner te wisselen.

Voor de milonga’s in Brussel vind je een gedetailleerd overzicht op www.milonga.be.

Wanneer ben ik klaar om naar een milonga te gaan?

Wij moedigen alle leerlingen aan om zo vroeg mogelijk te gaan dansen in de milongas. Je kunt ermee beginnen zodra je een paar figuren kent (na ongeveer 5 lessen). In La Tangueria organiseren we een milonga elke 2e en 4e zondag van de maand en soms op zaterdagavond (check de data op onze agenda). Wij nodigen de beginners van Niveau 1, 1A, 1B en 2 regelmatig uit om gratis een milonga uit te proberen.

Wanneer je danst in een milonga, moet je ervoor zorgen dat je de regels en codes respecteert: dans in de dansrichting (tegen de wijzers van de klok in), behoud de afstand met de andere koppels en blijf in je eigen danslijn. Op een drukke vloer is het aangeraden om andere koppels niet in te halen, om geen grote passen tegen de dansrichting in te nemen, en geen leegte voor je te laten ontstaan. Zet je voet zonder gewicht op je hiel in het achteruit stappen  en wees beleefd als je per ongeluk iemand raakt…

In La Tangueria organiseren we regelmatig workshops voor beginners over de gedragscodes en welke bewegingen je kan dansen op een (drukke) milonga.

Ik kom van ver: waar kan ik overnachten in de buurt van La Tangueria?

Verschillende gerenommeerde hotels in Brussel bieden uitzonderlijke prijzen en condities tijdens de schoolvakanties en in het weekend (zie Booking.com, Tripadivsor…).
Vlakbij La Tangueria en het metrostation Simonis en ook niet ver van het stadscentrum, kunnen wij meerdere B&B aanbevelen:

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact