La Tangueria

puro tango argentino since 1996

Choreografieën voor amateurs

De lesgevers van La Tangueria hebben al vele tango choreografieën gemaakt voor professionele dansers, acteurs en circusartiesten. Maar we choreograferen ook regelmatig voor koppels zonder danservaring. We maakten bijvoorbeeld al talloze romantische en spectaculaire Argentijnse tango’s als openingsdansen voor een bruiloft.

Absolute beginners hebben slechts een 10-tal uren privéles nodig om een tango choreografie van A tot Z aan te leren, met typische tango figuren, een paar spectaculaire lifts en poses.

Heb je interesse? Neem contact op voor een offerte.

Choreografieën voor professionals

In nauwe samenwerking met hun Nederlandse collega’s Birkit Wildenburg & Muzaffer Demiray choreografeerden Marisa & Oliver verschillende tango shows met live music waarin ze zelf mee dansten:

Ze hebben ook verschillende tango’s gechoreografeerd voor allerlei vooraanstaande kunstenaars in binnen- en buitenland voor toneelstukken, dansvoorstellingen, tv-programma’s, videoclips, advertenties…

Regisseurs

azenMarisa & Oliver waren de choreografen en hoofddansers in 3 creaties die ze maakten in nauwe samenwerking met theater- of filmregisseurs en acteurs:

  • Dimitri Leue:theater, dans en live muziek voorstelling Azen gemaakt voor Het Paleis in 2014, met choreografen en solodansers Marisa & Oliver in afwisseling met Karolien Loriers & Tom De Voght.
  • Hubert Damen: poëzie, live muziek en dansvoorstelling Estrellas del Sur, gemaakt in 2012 samen met Alain Roelant met Marisa & Oliver als solo dansers en choreografen.
  • Frank Groothof: theater, live muziek en dansvoorstelling Orfeus en de Hellehond van de Hades, creatie van 2010 met choreografen en solo dansers Marisa & Oliver in afwisseling met Birkit Wildenburg & Muzaffer Demiray.

Meer informatie over deze voorstellingen vindt je op de shows pagina.

Hedendaagse danschoreografen

fabreVerschillende gerenommeerde choreografen deden een beroep op de deskundigheid van Marisa & Oliver om Argentijnse tango te introduceren in hun voorstellingen:

  • Anne Teresa De Keersmaeker: in de danstheater voorstelling I said I die Rosas maakte in 1999,danste Oliver Koch een tango met Marta Coronado.
  • Sidi Larbi Cherkaoui: in Rien de Rien uit 2000 dansten Jurij Konjar en Marie-Louise Wilderijckx een tango van de hand van Marisa & Oliver.
  • Jan Fabre: in de remake van 2013 van Troubleyn’s wereldberoemde voorstelling uit 1984 De macht der theaterlijke dwaasheden dansen 2 mannen een tango gechoreografeerd door Marisa & Oliver.

TV programma makers

zohra_kIn 2006 werden Marisa & Oliver geselecteerd als choreografen in de Argentijnse tango discipline voor het tv-programma op VT4 Let’s Dance, waarin beroemde Vlamingen streden tegen elkaar in verschillende dansstijlen. Ze creëerden tango’s voor Filip Meirhaege, Herr Sele, Anne-Marie Gilis en de actrice, zangeres en DJ Zohra die de show won en de volgende verklaring afgelegde over haar tango ervaring:
De beste herinnering… was tot mijn eigen verrassing de tango die ik met mijn danspartner Arend ten beste heb gegeven. Dat was een totaal nieuwe ervaring, waardoor ik anders en meer beheerst leerde dansen. Ik wil zeker verder gaan met de tango.” (Zohra in Het Nieuwsblad, 22/3/2006) .

Een paar jaar later danste Oliver Koch een tango op VTM met de actrice en presentatrice van het tv-programma Sterren op de Dansvloer, Francesca Vanthielen (die ook een voormalige leerling is van Marisa & Oliver).

In 2010 werden Marisa & Oliver aangeworven voor Witse– de voornaamste TV serie uitgezonden op de VRT – om een tango te choreograferen en aan te leren aan de hoofdrolspelers Dimitri Leue en Lotte Pinoy. witse1 De episode werd gefilmd in La Tangueria, met Marisa & Oliver en een aantal van hun leerlingen in bijrollen.

Deze ontmoeting met de hoofdpersonen zou enkele jaren laten leiden tot de samenwerkingen voor de shows Estrellas del Sur en Azen.

Trailer van Witse, aflevering Paso Dramatico
Download de aflevering van Witse, Paso dramatico

Zangers en muziekgroepen

In 2017 waren Marisa & Oliver de back stage dansers op de De Vlaamse Top 10 (uitgezonden op Ment TV) voor het duo Duende Doble in hun single Een laatse nacht.
In 2015 hadden Marisa & Oliver gedanst voor de video clip Deze Tango, de nieuwe hit van zanger Michael Lanzo die in 2013 de TV show Belgium’s got talent had gewonnen.
> Video clip Een laatse nacht

> Video clip Deze Tango

Producers van reklamespotjes

telenet6 In 2003 werden Marisa & Oliver geselecteerd om de choreografie te maken en samen met een aantal leerlingen een paar tangomoves te dansen voor 2 reklamespotjes voor het telecom bedrijf Telenet. De clips werden uitgezonden op alle Vlaamse zenders.
> TV spot Telenet 1
> TV spot Telenet 2

confedcupIn 2005 werden Marisa & Oliver opnieuw aangeworven om een paar tango stappen in een tv-spot te dansen. Deze keer om het internationale voetbaltoernooi Confederation Cup aan te kondigen.
> TV Spot Confederation Cup

Foto mode reportage

In 2015 stonden Marisa & Oliver, als artiesten van het Brussels Tango Festival, model voor een fotoreportage in het voorname Franstalige dagblad Le Soir.

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact