La Tangueria

puro tango argentino since 1996

COVID-19: STEUN LA TANGUERIA MET EEN MILONGA PASS VOOR 1 JAAR

Corona hulp: steun ons

Tot 31 december 2020 kun je La Tangueria in deze moeilijke tijden ondersteunen door een Milonga Pass te nemen.
Speciale prijs: 100€ pp voor 1 jaar (wij organiseren minimum 20 milonga’s/jaar, normale prijs: 160€ voor 20 milonga’s/jaar, of 8€ per milonga).
Met dit abonnement heb je gedurende 12 maanden rechtstreeks toegang tot de milonga’s in La Tangueria. Als je een trouwe La Tangueria-danser bent, zijn de milonga’s goedkoper voor met de Pass…
EN je ondersteunt het team van La Tangueria om deze moeilijke Corona-crisis te overleven.
In het geval van verdere sluituingen door lockdowns, wordt de geldigheid van de pas automatisch verlengd.

Neem contact op met info@tangueria.be om jouw Milonga Pass te bestellen. voor 2021.

'MILONGA PASS LA TANGUERIA. Special Corona support subscription for 1 year. Until 31st December 2020 you can suppport La Tangueria in these difficult times. Get yourself a Milonga Pass. Special price: 100€ pp for 1 year (we organise min. 20 milongas/year). (normal price: 160€ for 20 milongas/year, or 8€ per milonga). This subscription allows you to direct access to the milongas in La Tangueria for 12 months. If you are a regular Tangueria dancer, the milongas are cheaper for you AND you support La Tangueria's teamto survive this difficult Corona crisis.'

Milongas in La Tangueria

Marisa en Oliver organiseren milongas in Brussel sinds 1996. Aanvankelijk was er de onvergetelijke zaterdagavond in La Roseraie; enkele jaren later kwamen er de zondagse bals in CC Ons Huis en in GC De Markten bij.

Sinds 2006 is het onze eigen zaal La Tangueria die de meeste van onze tango evenementen herbergt. Van oudsher behoren onze thé dansants, op de 2de en 4de zondag van de maand van 17h tot 22h, tot Brussels beste en meest bezochte tango happenings.

videoclip milongatangueriaWe organiseren ook met regelmaat een bal op zaterdagavond vanaf 20h tot 01h.  Onze milongas worden vaak voorafgegaan door een workshop of een coaching sessie. De data van de milongas in La Tangueria vind je terug op onze Facebook pagina ofop de Agenda.

Videoclip van een milonga in La Tangueria.

Practilongas in La Tangueria

Voor de leerlingen en goede vrienden van La Tangueria bieden we regelmatig een intieme en informele practilonga, op een zaterdagavond van 20.00 uur tot middernacht. Dit concept, halverwege tussen een practica en een milonga, heeft tot doel de leden van La Tangueria samen te brengen om ze te laten dansen, oefenen, analyseren, bespreken, van partner of rol te wisselen, een drankje te delen, een pizza te bestellen… met hun tangovrienden. Bij de practilongs stimuleren we de dansers om risico’s te nemen door vreemden en dansers van andere niveaus uit te nodigen. We moedigen dames aan om uit te nodigen en te leiden en heren om in te gaan op de uitnodigingen van dames en andere heren te volgen en te leiden.

Marisa & Oliver en de andere lesgevers van La Tangueria zijn aanwezig om met de leerlingen te dansen, vragen te beantwoorden, te helpen, te discussiëren, te praten over muziek, relaties, het sociale aspect van de tango…

Tijdens de practicilongas bieden we vaak gratis animatie voor iedereen: leer de chacarera, de rock ’n roll, een demonstratie, enz.

Neolongas in La Tangueria

Sinds Oktober 2017, organiseren we een paar leer per jaar een Neolonga in La Tangueria. Bij deze  eerder ruimdenkende evenementen, dansen we voornamelijk of uitsluitend op nuevo, neo of niet-tango muziek, soms ook in het donker. Voor meer informatie, klik op de onderstaande link.
> Charter of the Neolonga & Nocturna.

Onze milongas, practilongas en neolongas worden vaak voorafgegaan door een stage ou coaching. De data van de events in La Tangueria zijn te vinden op onze Facebook-pagina en op onze Agenda.

Een plek om te dansen, socialiseren, schoenen te passen…

Een milonga in La Tangueria brengt 100 à 150 tangueros van alle niveaus en horizonten samen en heeft de reputatie de plek te zijn waar de beste tangueros en tangueras van België elkaar ontmoeten om samen te dansen. Toch zijn we La Tangueria ook zeer gastvrij naar de minder ervaren en beginnende dansers toe. De leerlingen van de beginnersniveau’s in La Tangueria worden trouwens met regelmaat uitgenodigd om gratis aan een van onze milonga’s deel te nemen. Ook (nog) niet dansende bezoekers en waarnemers zijn welkom. Kortom: onze tangobals zijn open voor iedereen, alleen voor de workshops en coaching sessies is reservering vooraf noodzakelijk. 

Tangolera rossaspinaDe milongas in La Tangueria zijn ook een perfecte gelegenheid om, bij een drankje in onze gezellige club ruimte, tango kleding en schoenen te kiezen, te passen en te kopen uit onze vaste collectie van Tangolera en Rossa Spina.

Regels en codes

De milongas in La Tangueria zijn ontspannen en open-minded. We leggen geen dress code op en alle dansers en danseressen zijn vrij om uit te nodigen via de mirada en cabeceo, evenals verbaal. Vrouwelijke leiders en mannelijke volgers zijn welkom. Om de ruimte optimaal te benutten moedigen we de gesloten abrazo aan, maar een meer open stijl wordt ook vrij beoefend. Iedereen is welkom. Er is slechts één, zeer eenvoudige regel: respecteer de andere dansers. 😉

Voor meer informatie over de wereldwijde gewoonten en codigos van de milonga’s, bezoek onze rubriek over tango feiten.

Muziekstijlen en DJs

Naast onze huis DJ Oliver Koch hebben we regelmatig andere gerenommeerde tango disc jockeys uit België en het buitenland te gast. De muziek wordt gespeeld in tandas en cortinas, voornamelijk traditionele tangomuziek, maar niet uitsluitend.

Elk jaar organiseren we een milonga met uitsluitend originele vinyls door de meest internationale DJ van België, Jens Ingo Brodesser.

Toegangsprijzen

 • Normale toegang8€ pp (voor speciale edities met live muziek of optredens kan de toegang wat duurder zijn).
 • Studenten, jongeren onder 26 jaar, deelnemers aan de workshop voor de milonga: 5€ pp.
 • Bezoekers (niet-dansers): 3€ pp.
 • Milonga Pass voor 1 jaar: 100€ pp.
 • Tangueria card (6 milongas, inclusief een gratis drankkaartje twv 6€): 45€ pp.
 • NIEUW: Tangueria card voor leerlingen van de wekelijkse lessen in La Tangueria: 35€ pp.

Bar prijzen

We werken met barkaarten met 9 ‘schoenen’ voor 6€, die altijd geldig blijven. Consumpties met de kaart zijn iets goedkoper dan een apart drankje contant te betalen.

 • barkaartWater, koffie, thee: 2 schoenen (of 1,35€ cash)
 • Bier, soft drinks, fruitsappen, appeltaart: 3 schoenen (of 2€ cash)
 • Wijn, speciaal bier, toast: 4 schoenen (of 2,70€ cash)
 • Glas cava, empanada: 5 schoenen (of 3,50€ cash)

Zomer milongas aan het Lago Maggiore

Elk jaar tijdens de laatste week van juli en de eerste week van augustus verzamelen een honderdtal tangodansers vanuit alle hoeken van de wereld voor onze tangovakanties in het Grand Hotel Majestic Pallanza (Lago Maggiore, Noord Italië).

E2S_3412Elke week is er minstens één grote milonga met optredens van de docenten en verkoop van tangoschoenen en kledij. Het hotel biedt de mogelijkheid aan een beperkt aantal tangueros die niet in het hotel verblijven, (komma weglaten) om aan deze milongas deel te nemen (met toegangsprijs). Voor alle milongas in Pallanza is de (‘de’ weglaten) reservering noodzakelijk voor gasten die niet in het hotel verblijven. Dit kan via een sms of oproep ten laatste om 15u op de dag zelf naar: +39 333 48 75 822 (Marisa).

 

Praktische informatie

  • Tenzij anders vermeld, vinden alle milongas plaats in La Tangueria.
  • Uit respect voor onze buren, gelieve de rust en orde op de binnenplaats te respecteren. Auto’s motorfietsen en scooters zijn niet toegestaan op de binnenplaats.
  • De entree, barkaarten, schoenen en kleding kunnen enkel contant worden betaald. We aanvaarden geen cheques, krediet- of bankkaarten.
  • Meer informatie over alle milonga’s in België vindt je op www.milonga.be.

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact