La Tangueria

puro tango argentino since 1996

Week 1: Zaterdag 24/07 > Zaterdag 31/07/2021

 • Docenten: Marisa van Andel & Oliver Koch (B) en Patricia Hilliges & Matteo Panero (I)
 • Extra groep voor (gevorderde) beginners met lesgevers van La Tangueria (B).

Week 2: Zaterdag 31/07 > Zaterdag 07/08/2021

  • Docenten: Marisa van Andel & Oliver Koch (B) en Selva Mastroti & Marcelo Ramer (I)
  • Extra groep voor (gevorderde) beginners met lesgevers van La Tangueria (B).

Plaats

Aan de voet van de Italiaanse Alpen ligt het Lago Maggiore, een waar paradijs voor een droomvakantie. Deze oppervlakte van 212 km² biedt betoverende en romantische landschappen, absoluut de moeite waard om te ontdekken.

northitaly2Lagomaggiore

Een van de parels van het meer is het karakteristieke stadje Baveno (Vb, Piemonte), dat beroemd is om zijn kostbare roze graniet dat in verschillende gebouwen over de hele wereld werd gebruikt: de Ark van de vrede en de Galleria Vittorio Emanuele in Milaan, de zuilen van het operahuis van Parijs, de Karlskirche in Wenen, het Christopher Columbus-monument in New York en het Koninklijk Paleis van Bangkok…  

Baveno grenst aan het populairste en pittoreske stadje van het meer, Stresa, met haar prestigieuze villa’s, haar botanische tuinen en natuurlijk de beroemde Borromeo eilanden.

De stad Milaan (modehoofdstad) ligt 80 km ten zuiden, Brussel 870 km ten noorden. Baveno is gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein (Stresa) enhet  vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is Milano Malpensa (45 km).

Logies

Splendid1In 2021, zullen onze groepen tangodansers voor de eerste keer te gast zijn het 4 luxueuze (Grand Hotel Bristol in Stresa, deel van de groep van Zacchera hotels  (Hotel SplendidHotel SimplonGrand Hotel Dino), allen met een bevoorrechte ligging aan de oevers van het Lago Maggiore en de schitterende Golf van Borromeo.

Simplon1

Elk van deze 4* hotels biedt prachtige kamers, een fantastische ruime tuin, een prachtig zwembad en een comfortabele danszaal met houten vloer voor de lessen en de milongas. Het zeer professionele personeel, de elegantie, het comfort en de faciliteiten zullen ons verblijf tot een onvergetelijk genoegen maken. Alle hotels van de groep zijn in perfecte omstandigheden onderhouden en zijn luxueuzer dan de hotels waar we eerder verbleven.

Bristol1

Elk hotel is omgeven door een grote kleurrijke tuin met bloemen en exotische bomen. en heeft een prachtig privé zwembad met ligstoelen, parasols en handdoeken.

Ruime privé parkings zijn beschikbaar tegen een vriendelijke prijs. Klik op de foto’s om de virtuele tour van elk hotel te zien.

Voor de lessen en de milongas beschikken de hotels over een ruime danszaal met airconditioning en houten vloer.

Alle kamers zijn uitgerust met een eigen bad of douche, airconditioning, satelliet TV, WiFi en veel van de kamers bieden een prachtig uitzicht over het meer.

Dino1Prijzen

Standaard kamer (2 personen per kamer) 1.020€ pp
Standaard kamer met single supplement 1.370€ pp
Toeslag zicht op het meer of het zwembad 40€ per kamer/dag
Toeslag superior kamer met zicht op het meer of het zwembad 60€ per kamer/dag
NB. Prijzen voor 3e volwassene, kinderen, huisdieren, parkeren, extra dagen… op aanvraag

IMG_0758NB. De toeristentaks van +/-2€ pp per dag is niet inbegrepen in bovenstaande prijzen.

> Voorschot te betalen binnen 4 weken na het reserveren aan de organisatie: 350€ pp.
> Het resterende bedrag zal door het hotel bij aankomst in rekening worden gebracht. De gegevens van uw kredietkaart zullen door het hotel worden opgevraagd op het ogenblik van de bevestiging van de reservering, of men zal u vragen de eerste nacht vooraf te betalen via een bankoverschrijving.

Annulatiekosten:
– niet terugvorderbare annuleringskosten vanaf 24u na bevestiging: 25€ pp (en indien de vakantie niet doorgaat wegens overmacht)
In geval van annulering door de deelnemer (om gezondheidsredenen of andere):
– van 15 tot 60 dagen na reservering: 50€ pp
– na 15 juni: 50% van het gereserveerde pakket
– na 10 juli: het totale bedrag is verschuldigd, tenzij u zelf een vervanger aanbiedt.  ZACCHERA HOTELS - BAVENO - HOTEL SIMPLON - CAMERA 320

De vakantie omvat

 • De tango workshops met professionele tango docenten op verschillende niveaus: 15 uren les voor de (ver) gevorderden met 2 internationaal befaamde koppels lesgevers, en 7 uren semi privéles voor de neo-beginners met lesgevers van La Tangueria.
 • Zeven avonden milonga in het hotel, en elke week één speciaal bal met optredens en verkoop van tango schoenen en kleding.
 • Hotel in half pension voor 7 dagen/nachten in een dubbele kamer met privé badkamer (bad/douche) en toilet, haardroger, air conditioning, TV, telefoon, WIFI, mini bar, kluis. De deelnemers hebben gratis toegang tot het zwembad, de tuinstoelen, de danszalen  en verschillende andere hotelfaciliteiten.
 • Ontbijt (tot 10u00) en buffet diner met typisch Italiaans menu. Zes avonden geniet onze groep in de prachtige eetzaal met uitzicht op het meer, van een gevarieerd buffet (vegetarisch en niet) met: voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerechten, dessert. 1/4 L mineraalwater en 1/4 L wijn per persoon zijn inbegrepen.
 • Niet inbegrepen: privé parking van het hotel, reis/shuttle naar het hotel (op aanvraag), lunches, extras (drankjes, snacks…), de toeristenbelasting te betalen bij vertrek.

Docenten

De organisatoren en vaste lesgevers zijn Marisa & Oliver uit Brussel (beide weken). De gastdocenten zijnPatricia & Matteo uit Firenze (week 1) en Selva & Marcelo uit Torino (week2).

pallanzamo1

Marisa van Andel & Oliver Koch – Brussels/B, Al compás del corazón/La Tangueria
Beide weken: zaterdag 24 juli > zaterdag 7 Augustus 2021.

Na een carrière in het hedendaags dansgezelschap Rosas, werken Marisa & Oliver sinds 1996 als professioneel tangokoppel. Ze gaven reeds vele workshops en optredens in heel Europa, alsook in de VS en Buenos Aires.

Ze dansten in verschillende tangoshows in Italië, Nederland en België en werkten samen met topartiesten, zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Sidi Larbi Cherkaoui, Jan Fabre, Hubert Damen, Dimitri Leue, Frank Groothof…

Ze hebben vele van de huidige professionele tangoleraren en dansers in binnen- en buitenland opgeleid en geïnspireerd. Ze maakten deel uit van verschillende internationale tangofestivals en werken sinds 2005 samen met het Brussels Tango Festival en met de Brusselse Tango Marathon.

Tevens hebben zij een grote ervaring in het lesgeven en het organiseren van tangovakanties in Italië, Spanje, Frankrijk en Oostenrijk.
Hun tangoschool Al compás del corazón en hun milonga in La Tangueria zijn een referentie geworden voor de tango in België en ver daarbuiten.

patmat

Patricia Hilliges & Matteo Panero – Firenze/I, Tangoclub & Firenze Tango Festival
Zaterdag 24 juli > vrijdag 30 juli 2021.

We ontmoetten dit Italiaans-Duitse stel eind jaren negentig, aan het begin van onze respectievelijke carrières in de tangoscene. Behalve de overeenkomst van onze taalgerichte achtergronden, hebben we nog veel meer affiniteiten met hen en onze vriendschap en waardering is met de tijd gegroeid.

Pat en Mat verrijken hun elegante tango de salón-stijl met innovatieve elementen, vol fantasie en muzikaliteit. Ze stralen vriendschap en warmte uit en hun gevoel voor humor en charisma werken aanstekelijk. Ze dansten in verschillende belangrijke internationale tangofestivals in Italië en in het buitenland en hebben talrijke shows gechoreografeerd en gedanst.

Sinds 1999 leiden Patricia & Matteo de “Tangoclub Firenze” en sinds 2002 organiseren ze het Internationale Firenze Tango Festival. Ze hebben ook een lange ervaring als lesgevers in tango-vakanties in heel Europa.

NB. Dit jaar zullen Patricia & Matteo ons een dag eerder moeten verlaten voor een klus elders. In hun plaats zullen Selva & Marcelo de vrijdaglessen geven.

SelvaMarcelo

Selva Mastroti & Marcelo Ramer – Torino/I, Proyecto Gricel
Vrijdag 30 juli > zaterdag 7 augustus

Dankzij vele aanbevelingen van leerlingen en collega’s, nodigden we voor de eerste maal in 2016 Marcelo & Selva uit als docenten voor onze tangovakanties aan het Lago Maggiore.

Zij werden geboren in Argentinië, en leerden de tango in de adolescentie, waar ze zijn opgeleid in Buenos Aires bij vele van de grote meesters. Ze zijn een koppel sinds meer dan 17 jaar, en hebben wereldwijd gewerkt voor scholen en festivals. Momenteel wonen Marcelo & Selva in Turijn. Hun lessen bevatte veel passie, ze geven hun kennis door met spontaniteit en eenvoud.

Ze starten vanuit de diepste wortels van de tango, bekijken al haar facetten, geven de basis van technische en complexe bewegingen en zien nooit af van de muzikaliteit en de harmonie binnen het koppel. Gezien hun succes, nodigen we Selva & Marcelo graag in 2020 andermaal uit om deel te nemen aan onze tangovakanties.

 

Elke week is er plaats voor een kleine extra groep van neo beginners (van 6 maanden tot 2 jaar tango ervaring), met een aangepast schema van 7 uur semi-privé lessen gegeven door lesgevers van La Tangueria Brussel (EN / FR).

Tango class BavenoLessen/Workshops

De lessen van Marisa & Oliver en gastdocenten zijn voor ervaren tango dansers. Een minimum van 2 jaar tango (lessen en praktijk) is vereist. De organisatoren zullen het niveau van de deelnemers evalueren en hen in 2 groepen verdelen naargelang hun niveau. Elke groep krijgt in totaal 10 workshops van 90 minuten (15 uur in totaal), voor de helft gegeven door elk van de 2 koppels : Marisa & Oliver en de gastdocenten. Aangezien de lessen niet op hetzelfde tijdstip plaatsvinden, is het theoretisch mogelijk voor de meest ijverigen die het dubbele aantal lessen zouden willen, om aan beide niveaus deel te nemen.

Voor tango dansers met minder dan twee jaar ervaring, is er een speciale kleine groep. Deze deelnemers hebben 7 semi-privé-lessen, gegeven door docenten van La Tangueria.

Elke groep heeft in totaal 10 lessen van 90 minuten (15 uren les in de week, waarvan de helft met Marisa & Oliver en de andere helft met  de gastdocenten.

Er zullen verschillende thema’s aan bod komen in de lessen: tango de salón, tango fantasia, moderne tango, vals en milonga. De lessen zullen zich richten op techniek, evenals de gedetailleerde afwerking met betrekking tot houding, as & balans, omhelzing, voetwerk, adornos, muzikaliteit, leiden en volgen. De deelnemers leren nieuwe bewegingen, figuren en sequenties, maar het belangrijkste doel is om een meer harmonieuze, comfortabele en aangename dans te creëren.IMG_0758

De tango workshops worden gegeven in een ruime, geklimatiseerde danszaal, met houten vloer. De lessen vinden hoofdzakelijk plaats na het ontbijt en voor het avondeten. Elke groep zal een volledige dag zonder lessen hebben, om tijd te hebben om de regio te verkennen.

Een gedetailleerd programma van de lessen zal ongeveer een maand voor het begin van de vakantie aan de deelnemers worden toegestuurd. De lessen worden gegeven in het Engels. De docenten spreken ook Frans, Nederlands, Duits, Spaans en Italiaans…

Normaal gesproken zijn de lessen gereserveerd voor de deelnemers van de tango vakantie. Als er op het moment dat de vakantie begint nog plaats is in bepaalde groepen, kunnen de lessen ook à la carte gevolgd worden.

Milongas

Regina Palace 2

Elke avond zal er een milonga zijn voor alle deelnemers samen, in de prachtige danszaal met verende vloer.

Afhankelijk van de Covid-19 situatie zullen we proberen om samen met lokale tangueros één speciale milonga te organiseren, met een optreden van de gastdocenten.

We zullen moeten afwachten of sommige van de andere milonga’s ook open kunnen zijn voor buitenstaanders van de tangovakantie.

 

 

stand BavenoSchoenen- en kledingstand

Een stand van Tangolera tango schoenen en  Rossa Spina tango kleding is aanwezig in het hotel tijdens de vakantie.

Singles

Inschrijven voor de lessen  kan alleen met partner. We proberen singles aan een partner te helpen door ze met elkaar in contact te brengen. Eénmaal als danskoppel ingeschreven, is het echter niet meer mogelijk van lespartner te wisselen. Gelieve dus te verifiëren dat de verstandhouding tussen beide dansers goed is alvorens als danskoppel in te schrijven. Wie graag een partner wil vinden kan een mail sturen met leeftijd, lengte, niveau en talen of een zoekertje plaatsen op de facebook groep.

Praktische informatie

 • Aankomst is voorzien op zaterdag 24 Juli of zaterdag 31 juli  voor het avondeten (19h00). Vertrek op zaterdag 31 juli of zaterdag 7 augustus  na het ontbijt.
 • Voor tango gasten die eerder willen aankomen of langer blijven en voor begeleiders (echtgenoten, kinderen, babysitters…) hebben we een gunstigere groepsprijs onderhandeld. Om van de gunstigere prijs te genieten moet je reserveren via Marisa, ook voor de begeleiders of de extra dagen. In ruil voor de veel gunstigere groepsprijs wordt een kleine commissie aangerekend voor de organisatie. Geef je extra dagen door op het moment van de reservering om van de beste condities te genieten.
  OPGELET: => De mogelijkheden om het verblijf te verlengen na de eerste week of te vervroegen voor de tweede week zijn beperkt, omdat de dag van het vertrek van de eerste groep dezelfde is als de aankomstdag van de tweede groep.
 • Ook voor gasten die geen lessen nemen maar enkel aan de milongas willen deelnemen, hebben we gunstigere groepsprijzen om in het hotel te verblijven. Info en reservering enkel via Marisa, onderhevig aan beschikbaarheid. Deelnemers die  het volledige pakket nemen hebben voorrang.

Adres en route naar de Hotels
map

3 van de 4 Zacchera Hotels liggen in Baveno. The 4de (Bristol) is in nabij gelegen Stresa.

Auto
S.S 33 Sempione
Snelweg A26 – UItrit  Gravellona Toce – Baveno – Stresa.

Vliegtuig
Milano Malpensa – 45 km
Milano Linate – 90 km
Trein
Lijn Cisalpina Milano/Genève – Stazione Stresa/Baveno

Route
Vanuit het noorden (België, Nederland, Frankrijk, etc):
Ga naar het Zuiden via de Gotthard Tunnel (CH). Kort na de uitgang van de tunnel (+/- 30 minuten), neem uitrit 47 Bellinzona Sud/Locarno. Neem de A13 Locarno Tenero, volg de weg richting Ascona. Ga Italië binnen, en volg achtereenvogens Cannobbio, Cannero Rivera, Ghiffa, Intra, Verbania, Baveno. Net voorbij Baveno, Stresa.

Reserveringen

Alle reserveringen voor het hotel dienen enkel gemaakt te worden via Marisa. Neem niet direct contact op met het hotel als je van de gunstigere groepsprijzen wil genieten of aan de tango activiteiten wil deelnemen.

Inschrijvingen starten dit jaar uitzonderlijk vroeg, nameiljk op 15 maart, 2021. Om je tangovakantie te reserveren, gelieve de beide namen, stad, e-mailadressen, GSM nummers, en je tango niveau te sturen naar Marisa (NL, FR, EN, DE, IT, ES) via info@tangueria.be. Tel. +32/ (0) 479 22 86 98.
NB. Enkel in Juli en Augustus kan je ons ook bereiken op het Italiaanse telefoonnummer +39 333 48 75 822 (Marisa).

> Geef jouw aanwezigheid en deel ons Facebook event: https://www.facebook.com/events/461920191920951/

 

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact