La Tangueria

puro tango argentino since 1996

Data

Week 1: Zondag 21/07 > Zondag 28/07/19

 • Docenten: Marisa van Andel & Oliver Koch (B) en Patricia Hilliges & Matteo Panero (I)
 • Extra groep: La Luna Antwerpen (B) van 20/07 tot 27/07

Week 2: Zondag 28/07 > Zondag 04/08/1

 • Docenten: Marisa van Andel & Oliver Koch (B) en en Selva Mastroti & Marcelo Ramer (I)
 • Extra groep: Otra Noche Luik (B) van  27/07 tot 03/08

Plaats

bavenomapLagomaggioreAan de voet van de Italiaanse Alpen ligt het Lago Maggiore, een waar paradijs voor een droomvakantie. De oppervlakte van 212 km² biedt betoverende en romantische landschappen, absoluut de moeite waard om te ontdekken.

Een van de parels van het meer is het karakteristieke stadje Baveno (Vb, Piemonte), dat beroemd is om zijn kostbare roze graniet dat in verschillende gebouwen over de hele wereld werd gebruikt: de Ark van de vrede en de Galleria Vittorio Emanuele in Milaan, de zuilen van het operahuis van Parijs, de Karlskirche in Wenen, het Christopher Columbus-monument in New York en het Koninklijk Paleis van Bangkok…  De stad Milaan (modehoofdstad) ligt 80 km ten zuiden, Brussel 870 km ten noorden. Baveno is gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein (Stresa) enhet  vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is Milano Malpensa (45 km).

Logies

In 2019 zijn we terug te gast in het majestueuze en historische Lido Palace Hotel**** in Baveno (Verbania, Piemonte). De tangoreizigers die ons al langer volgen, hebben een prachtige herinnering bewaard aan onze zes succesvolle edities van 2008 tot 2013 in dit karakteristieke hotel met adembenemend uitzicht op het meer en de pittoreske Borromeo eilanden. Ook Queen Victoria, Sir Winston Churchill en Ray Charles waren zeer te spreken over hun verblijf in dit hotel.

lidohotelVoor de lessen en de milonga’s stelt het Lido Palace 2 lichte, ruime danszalen ter beschikking met terras en uitzicht op het meer. De feestzaal – waar de meeste van de workshops en alle milonga’s plaatsvinden – heeft een prachtige parketvloer.

Alle kamers zijn uitgerust met een eigen bad- of douchekamer, airconditioning, , satelliet-tv, WiFi en meer dan de helft van de kamers bieden een prachtig uitzicht op het meer.

Het hotel wordt omgeven door een groot, kleurrijk park met standbeelden, bloemen en exotische palmen. Het biedt een zwembad met ligstoelen, parasols en badlakens. een tennisbaan, tafeltennis, biljart en een fitnessruimte. Het beschikt ook over een privéstrand aan het meer recht tegenover het hotel en een gratis parking achter het hotel.

Prijzen

De volgende prijzen zijn per persoon, op basis van 2 personen per kamer (behalve voor de single kamer).

restaurant

Standaard kamer (3*) 3e of 4e verdieping op de achterkant 715€ pp
Superior kamer (4*) 1e of 2e verdieping op de achterkant 820€ pp
Toeslag zicht op het meer 70€ pp
Toeslag balkon 70€ pp
Single standaard kamer (3*) 3e of 4e verdieping 925€ pp
Kind tussen 6 en 12 jaar in de kamer met 2 volwassenen: 315€ pp
Kind tot 5 jaar of huisdier in de kamer met 2 volwassenen gratis

NB: Het aantal kamers met uitzicht op het meer en met balkon zijn beperkt. Deze worden toegewezen op het moment van de reservering.
De toeristentaks van 1,50 € pp per dag is niet inbegrepen in bovenstaande prijzen.

> Voorschot te betalen binnen 4 weken na het reserveren aan Marisa en Oliver: 400€ pp.
> Resterende te betalen aan het hotel tijdens het verblijf (credit card).
> Uitzonderlijke korting bij storting van het volledige bedrag vóór 28/2: -10% pp. Contacteer Marisa voor de details.

cameraAnnuleringskosten:
– tot 14 dagen na reservering: 25€ pp
– van 15 tot 60 dagen na reservering: 50€ pp
– vanaf 2 maanden na reservering tot 15 Juni: 75€ pp
– na 15 Juni: 50% van het gereserveerde pakket
– na start van de vakantie: het totale verschuldigde bedrag, tenzij alsnog een vervanging kan worden gevonden.

De vakantie omvat

 • Hotel in half pension voor 7 dagen/nachten in een dubbele kamer met privé badkamer (bad/douche) en toilet, haardroger, air conditioning, TV, telefoon, WIFI, mini bar, kluis. De deelnemers hebben gratis toegang tot het privé-strand, het zwembad, de tuinstoelen, de fitness, de danszalen…
 • Ontbijt (tot 10u00) en buffet diner met typisch Italiaans menu. Elke avond geniet onze groep in een prachtige eetzaal met uitzicht op het meer, van een gevarieerd buffet (vegetarisch en niet) met: voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerechten, dessert. 1/4 L mineraalwater en 1/4 L wijn per persoon zijn inbegrepen.
 • De tango workshops (een totaal van 15 uren) met professionele tango docenten op verschillende niveau’s.
 • Elke avond milonga, en elke week één speciaal bal met optredens en verkoop van tango schoenen en kleding.

Niet inbegrepen: reis/shuttle naar het hotel (op aanvraag), lunches, extras (drankjes, snacks…), toeristenbelasting te betalen bij vertrek (1,50€ pp per dag).

Docenten

De organisatoren en vaste lesgevers zijn Marisa & Oliver uit Brussel (beide weken).

De gastdocenten zijn in de eerste week Patricia & Matteo uit Firenze en in de tweede week Selva & Marcelo uit Torino.

LinDanielVoor nog meer danspret en om het hotel helemaal te vullen met tangodansers, hebben we elke week een dansschool uit België uitgenodigd om met een team eigen leerlingen de groepen te versterken.thierryvero
> Van zaterdag 20 tot 27/07Lin & Daniel van La Luna uit Antwerpen (lessen in het Nederlands).
> Van zaterdag 27/07 tot 03/08:  Véronique & Thierry van Otra Noche uit Luik (lessen in het Frans).NB. Deze extra groepen van starten en eindigen steeds 1 dag vroeger. Zij hebben een apart  lessenrooster en zij regelen de inschrijvingen en betalingen van hun groepen zelf.
De maaltijden en de milongas zijn wel gezamenlijk voor alle deelnemers.

pallanzamo1Marisa van Andel & Oliver Koch – Brussel/B, Al compás del corazón/La Tangueria
Zondag 21 Juli > Zondag 28 Juli en  Zondag 28 Juli > Zondag 4 Augustus 2019.

Na een carrière in het hedendaags dansgezelschap Rosas, werken Marisa & Oliver sinds 1996 als professioneel tangokoppel. Ze gaven reeds vele workshops en optredens in heel Europa, alsook in de VS en Buenos Aires.

Ze dansten in verschillende tangoshows in Italië, Nederland en België en werkten samen met topartiesten, zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Sidi Larbi Cherkaoui, Jan Fabre, Hubert Damen, Dimitri Leue, Frank Groothof…

Ze hebben vele van de huidige professionele tangoleraren en dansers in binnen- en buitenland opgeleid en geïnspireerd. Ze maakten deel uit van verschillende internationale tangofestivals en werken sinds 2005 samen met het Brussels Tango Festival en met de Brusselse Tango Marathon.

Tevens hebben zij een grote ervaring in het lesgeven en het organiseren van tangovakanties in Italië, Spanje, Frankrijk en Oostenrijk.
Hun tangoschool Al compás del corazón en hun milonga in La Tangueria zijn een referentie geworden voor de tango in België en ver daarbuiten.

PatyMatPatricia Hilliges & Matteo Panero – Firenze/I, Tangoclub & Firenze Tango Festival
Zondag 21 Juli > Zondag 28 Juli 2019.

We ontmoetten dit Italiaans-Duitse stel eind jaren negentig, aan het begin van onze respectievelijke carrières in de tangoscene. Behalve de overeenkomst van onze taalgerichte achtergronden, hebben we nog veel meer affiniteiten met hen en onze vriendschap en waardering is met de tijd gegroeid. Pat en Mat verrijken hun elegante tango de salón-stijl met innovatieve elementen, vol fantasie en muzikaliteit. Ze stralen vriendschap en warmte uit en hun gevoel voor humor en charisma werken aanstekelijk. Ze dansten in verschillende belangrijke internationale tangofestivals in Italië en in het buitenland en hebben talrijke shows gechoreografeerd en gedanst. Sinds 1999 leiden Patricia & Matteo de “Tangoclub Firenze” en sinds 2002 organiseren ze het Internationale Firenze Tango Festival. Ze hebben ook een lange ervaring als lesgevers in tango-vakanties in heel Europa.

SelvaMarceloSelva Mastroti & Marcelo Ramer – Torino/I, Proyecto Gricel
Zondag 28 Juli > Zondag 4 Augustus

Dankzij vele aanbevelingen van leerlingen en collega’s, nodigden we voor de eerste maal in 2016 Marcelo & Selva uit als docenten voor onze tangovakanties aan het Lago Maggiore.

Zij werden geboren in Argentinië, en leerden de tango in de adolescentie, waar ze zijn opgeleid in Buenos Aires bij vele van de grote meesters. Ze zijn een koppel sinds meer dan 17 jaar, en hebben wereldwijd gewerkt voor scholen en festivals. Momenteel wonen Marcelo & Selva in Turijn. Hun lessen bevatte veel passie, ze geven hun kennis door met spontaniteit en eenvoud.

Ze starten vanuit de diepste wortels van de tango, bekijken al haar facetten, geven de basis van technische en complexe bewegingen en zien nooit af van de muzikaliteit en de harmonie binnen het koppel. Gezien hun succes, nodigen we Selva & Marcelo graag in 2019 andermaal uit om deel te nemen aan onze tangovakanties.

Lessen/Workshops

De lessen van Marisa & Oliver en de gastdocenten richten zich tot reeds ervaren tangodansers. Minimum 2 jaren tango (lessen en praktijk) zijn vereist. De organisatoren zullen het niveau van de deelnemers inschatten en ze al naar gelang het niveau indelen in 2 groepen. De groepen zullen veelal tegelijkertijd les hebben, waardoor het niet mogelijk van groep te wisselen of aan meerdere niveau’s deel te nemen.

Elke groep heeft in totaal 10 lessen van 90 minuten (15 uren les in de week, waarvan de helft met Marisa & Oliver en de andere helft met  de gastdocenten.

Tangodansers met minder dan 2 jaar tango ervaring zijn ook welkom. Deze deelnemers zullen in plaats van de 15 uren groepslessen, een aangepast lesprogramma van semi-privélessen krijgen (lesgevers en uren te bepalen). Contacteer ons indien je interesse zou hebben voor deze formule.

De tangolessen worden gegeven in 2 ruime danszalen, elk met terras en zicht op het meer. De feestzaal zaal op de begane grond heeft een prachtig  parket en leszaal op niveau -1 heeft een degelijke tegelvloer. In het algemeen zullen de lessen na het ontbijt en voor het avondeten worden gegeven, en uitzonderlijk in de namiddag. Elke groep heeft één lesvrije dag om de omgeving te verkennen.

Het gedetailleerd overzicht van de lessen wordt één maand voor aanvang aan de deelnemers bekend gemaakt. De lessen gaan meestal door in het Engels. De lesgevers spreken ook Frans, Nederlands, Duits, Spaans en Italiaans.

Normaliter zijn de lessen voorbehouden voor de deelnemers aan de tangovakantie. Indien er, op het moment dat de vakantie start, nog plaats zou zijn in bepaalde groepen, kunnen er ook lessen à la carte genomen worden.

Milongas

IMG_0758Elke avond is er een milonga voor alle deelnemers gezamenlijk in de prachtige feestzaal met parket, groot terras en zicht op het meer.

Er wordt elke week één feestelijke avond georganiseerd met een optreden door de gastdocenten. De tangodansers uit de omgeving worden hiervoor ook uitgenodigd. Een verkoop van tangoschoenen en -kleding wordt ook voorzien in het hotel.

Sommige van de milongas zijn ook toegankelijk voor niet-deelnemers aan de tangovakantie (na betaling van een toegangsticket). Reserveren is noodzakelijk voor alle gasten die niet in het hotel verblijven. Om te reserveren, bel of sms het volgende nummer ten laatste om 15u op de dag dat je de milonga wil bijwonen: +39 333 48 75 822 (Marisa).

Singles

Inschrijven voor de lessen  kan alleen met partner. We proberen singles aan een partner te helpen door ze met elkaar in contact te brengen. Eénmaal als danskoppel ingeschreven, is het echter niet meer mogelijk van lespartner te wisselen. Gelieve dus te verifiëren dat de verstandhouding tussen beide dansers goed is alvorens als danskoppel in te schrijven. Wie graag een partner wil vinden kan een mail sturen met leeftijd, lengte, niveau en talen of een zoekertje plaatsen op de facebook groep.

Praktische informatie

 • Aankomst is voorzien op zondag 21 of zondag 28 Juli voor het avondeten (19h00). Vertrek op zondag 28 Juli of 3 Augustus na het ontbijt (voor de extra groepen is dat steeds op zaterdag, één dag vroeger dus).
 • Voor tango gasten die eerder willen aankomen of langer blijven en voor begeleiders (echtgenoten, kinderen, babysitters…) hebben we een gunstigere groepsprijs onderhandeld. Om van de gunstigere prijs te genieten moet je reserveren via Marisa, ook voor de begeleiders of de extra dagen. In ruil voor de veel gunstigere groepsprijs wordt een kleine commissie aangerekend voor de organisatie. Geef je extra dagen door op het moment van de reservering om van de beste condities te genieten.
  OPGELET: => De mogelijkheden om het verblijf te verlengen na de eerste week of te vervroegen voor de tweede week zijn beperkt, omdat de dag van het vertrek van de eerste groep dezelfde is als de aankomstdag van de tweede groep.
 • Ook voor gasten die geen lessen nemen maar enkel aan de milongas willen deelnemen, hebben we gunstigere groepsprijzen om in het hotel te verblijven. Info en reservering enkel via Marisa, onderhevig aan beschikbaarheid. Deelnemers die  het volledige pakket nemen hebben voorrang.

Adres en route naar het Hotel

mapLido Palace Hotel Baveno
SS Sempione, 30
I-28831 Baveno (VB)
www.lidopalace.it
E-mail: info@lidopalace.com
Phone: +39 0323 92.44.44
Fax: +39 0323 92.47.44
Contactpersoon: Paolo D’Amico
Auto
S.S 33 Sempione
Snelweg A26 – UItrit  Gravellona Toce – Baveno

Vliegtuig
Milano Malpensa – 45 km
Milano Linate – 90 km
Trein
Lijn Cisalpina Milano/Genève – Stazione Stresa/Baveno

Route
Vanuit het noorden (België, Nederland, Frankrijk, etc):
Ga naar het Zuiden via de Gotthard Tunnel (CH). Kort na de uitgang van de tunnel (+/- 30 minuten), neem uitrit 47 Bellinzona Sud/Locarno. Neem de A13 Locarno Tenero, volg de weg richting Ascona. Ga Italië binnen, en volg achtereenvogens Cannobbio, Cannero Rivera, Ghiffa, Intra, Verbania, Baveno. Net voorbij Baveno, op de weg naar Stresa, ligt het Lido Palace Hotel aan je rechter hand.

Reserveringen

Alle reserveringen voor het hotel dienen enkel gemaakt te worden via Marisa. Neem niet direct contact op met het hotel als je van de gunstigere groepsprijzen wil genieten of aan de tango activiteiten wil deelnemen.

Inschrijvingen starten op 15 Januari, 2019. Om je tangovakantie te reserveren, gelieve de beide namen, stad, e-mailadressen, GSM nummers, en je tango niveau te sturen naar Marisa (NL, FR, EN, DE, IT, ES) via info@tangueria.be. Tel. +32/ (0) 479 22 86 98.
NB. Enkel in Juli en Augustus kan je ons ook bereiken op het Italiaanse telefoonnummer +39 333 48 75 822.

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact