La Tangueria

puro tango argentino since 1996

APRIL VAKANTIE GEANNULEERD WEGENS COVID-19…

> KOM MEE NAAR ONZE ZOMER TANGO VAKANTIE IN DE PLAATS!

Voorjaarstangovakantie aan het Lago Maggiore met lesgevers Marisa & Oliver (B) en Patricia & Matteo (I)

Elk jaar organiseren we 2 weken tangovakantie in juli/augustus aan het Lago Maggiore. In 2020 organiseerden we een 3de week in april, die snel vol liep, maar helaas op het laatste moment moest worden afgelast vanwege de Covid-19 pandemie. We willen nu een tango-vakantie aan het meer in het voorjaar een tweede kans geven, want we hebben er vertrouwen in dat het tegen april 2021 weer mogelijk zal zijn om te reizen en te dansen… En we zullen allemaal grote nood hebben aan een vakantie om een triest en eenzaam jaar te vergeten, waarin we alles behalve ten volle konden genieten van onze geliefde tango.

In 2021 organiseren we ook tangoverblijf tijdens de paasvakantie en keren we terug naar het geliefde luxueuze en stijlvolle Grand Hotel Majestic, waar we van 2013 tot 2018 vijf  onvergetelijke zomervakanties hebben doorgebracht in de prachtige, zonnige en groene streek van Pallanza/Verbania.
lagomonterosa

We zijn verheugd opnieuw in dit hotel te mogen verblijven, nu in het voorjaar, in de minder warme en drukke paasperiode… wanneer de hele kust van het meer in bloei staat, terwijl de omliggende bergen nog bedekt zijn met witte sneeuw. Vanuit elke hoek van het hotel kun je de adembenemende schoonheid van het Lago Maggiore of van de Monte Rosa bewonderen.Lagomaggiorenorthitaly

Van 11 tot 17 April 2021, (in de paasvakantie), kun ook jij het grote genoegen hebben om samen met ons in het luxueuze Grand Hotel Majestic in Pallanza/Verbania te verblijven tijdens onze voorjaarstango-vakantie, met:

 • minder toeristen, terwijl de hele kust in bloei staat
 • minder warmte, maar vaak zeer zonnige dagen
 • minder volk in de lessen, en dus meer persoonlijke feedback
 • dezelfde meertalige verrijkende lessen waar de verschillende aspecten en stijlen van de tango aan bod komen
 • de gezellige sfeer van altijd en de gegarandeerde kwaliteit van onze organisatie met meer dan 15 jaar ervaring in het veld.

Logies

Gezien succesvolle ervaringen uit het verleden verblijven we weer in het prachtige historische Grand Hotel Majestic**** in Pallanza/Verbania (Piemonte), waar we van 2013 tot 2018 vijf prachtige zomervakanties hebben doorgebracht.

Het hotel ligt aan de promenade van het pittoreske stadje Pallanza en is omgeven door prachtige, grote tuinen die in april volop in bloei staan. Vanuit haar bevoorrechte positie pal aan het meer, heb je een adembenemend uitzicht vanuit bijna elke hoek:  op de omliggende bergen en de Monte Rosa, op de prachtige Borromeo eilanden aan de voorkant, en op het meer zelf langs drie kanten.

majestic15Voor de lessen en de milongas stelt het hotel 2 lichte, ruime, mooie danszalen ter beschikking, elk met een parketvloer, terras, en een prachtig uitzicht over het meer.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad of douche, airconditioning, satelliettelevisie, WiFi. De helft van de kamers biedt een prachtig uitzicht op het meer of de Monte Rosa.

Het micro-klimaat in  deze regio is in april mild en zonnig. De temperaturen liggen hier gemiddeld rond de 20° overdag, maar de pieken kunnen oplopen tot 25°.

Het hotel beschikt over een klein privé-strand direct aan het meer. Hoewel er soms in april al gezwommen wordt in het (nog frisse) meerwater, kan er zowiezo gebruik gemaakt worden van het overdekte verwarmd binnenzwembad en de sauna. Het zwembad heeft prachtige openslaande glazen deuren naar de prachtige bloemrijke tuin met ligstoelen. Er is ook een fitnessruimte met moderne apparatuur.

De wandelafstand tot het karakteristieke stadje Pallanza is nog geen kilometer, modehoofdstad Milaan bevindt zich 90 km naar het zuiden, Brussel 870 km naar het noorden. Het Majestic is gemakkelijk bereikbaar met de auto (gratis parkeren voor de deur van het hotel), met de trein (Verbania) en per vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Milaan Malpensa (70 km). We organiseren shuttles tussen de luchthaven en het hotel.

Prijzenmajestic9

Klassieke kamer aan de achterkant 810€ pp
Toeslag balkon 15€ pp per dag
Toeslag meerzicht 25€ pp per dag
Toeslag meerzicht en balkon 50€ pp  per dag
Toeslag dubbele kamer voor single gebruik 40€ per kamer per dag
Korting 3 volwassenen in één kamer -30€ per kamer per dag
Kind tussen onder 12 jaar 50% van de prijs
Kleine huisdieren 20€ per dag

>  Het aantal kamers met uitzicht op het meer en met balkon zijn beperkt. Deze worden toegewezen op het moment van de reservering.
> De toeristentaks van 1,50€ pp per dag is niet inbegrepen in bovenstaande prijzen.
> Voorschot te betalen binnen 4 weken na het reserveren aan Marisa en Oliver: 300€ pp.
> Saldo te betalen aan het hotel bij vertrek (credit card).

> VROEGBOEK KORTING: -50 € per koppel bij boeking en betaling voor 20 december 2020.

Annuleringskosten:

In geval van gedwongen annulering van het verblijf door de organisatie of door het hotel (vanwege Covid):
– gratis overdracht van het totale betaalde bedrag voor toekomstige tangovakantie, of
– terugbetaling van de aanbetaling minus 25€ pp voor administratie- en verzekeringskosten.

Annulering door deelnemers (voor gezondheid of andere persoonlijke omstandigheden):
– tot 30 dagen na reservering: 25€ pp.
– van 30 tot 60 dagen na reservering: 50€ pp
– vanaf 1 maand na reservering tot 10 maart: 75€ pp
– na 10 maart: 50% van het gereserveerde pakket
– na het begin van de vakantie: het volledige bedrag is verschuldigd, tenzij er nog een last-minute vervanging kan worden gevonden.

Annulering door de deelnemers (vanwege sanitaire or andere persoonlijke overweigingen):
– tot 30 dagen na reservering: 25€ pp
– van 30 tot 60 dagen na reservering: 50€ pp
– vanaf 1 maand na reservering tot 10 maart: 75€ pp
– na 10 maart: 50% van het gereserveerde pakket
– na start van de vakantie: het totale bedrag is verschuldigd, tenzij alsnog een last minute vervanging kan worden gevonden.

Inbegrepen in de bovenstaande prijzen

De vakantie omvat:

 • Hotel in half pension voor 6 dagen/nachten in een dubbele kamer met privé badkamer (bad/douche) en toilet, haardroger, air conditioning, TV, telefoon, WIFI, mini bar, kluis. De deelnemers hebben gratis toegang tot het privé-strand, het zwembad en de sauna, de tuinstoelen, het fitnesscentrum, de danszalen…
 • Ontbijt buffet (tot 10u00) en diner met typisch Italiaans menu. Elke avond geniet onze groep in een prachtige eetzaal met uitzicht op het meer, van een gevarieerd menu (vegetarisch en niet) met: voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerechten, dessert. 04/01 L mineraalwater en 1/4 L wijn per persoon zijn bij de prijs inbegrepen.
 • De tango workshops: een totaal van 12 uren met de professionele tango docenten Marisa & Oliver en Patricia & Matteo.
  Elke avond milonga, en één speciaal bal met optredens van de gastdocenten.

NIET inbegrepen in de prijs: reis/shuttle naar het hotel, lunch, extra’s (drankjes, snacks, etc.), toeristenbelasting te betalen bij vertrek (1,50€ pp per dag).

Docenten E2S_3227

De organisatoren en docenten Mariisa en Oliver worden voor deze week geflankeerd door het prachtige paar dansers en docenten Patricia en Matteo.

Marisa van Andel & Oliver Koch
Brussel/B, Al compás del corazón/La Tangueria

Na een carrière in het hedendaags dansgezelschap Rosas, werken Marisa & Oliver sinds 1996 als professioneel tangokoppel. Ze gaven reeds vele workshops en optredens in heel Europa, alsook in de VS en Buenos Aires.
Ze dansten in verschillende tangoshows in Nederland en België en hebben vele van de huidige professionele tangokoppels in België en buitenland opgeleid. Tevens hebben zij een grote ervaring in lesgeven en het organiseren van tangovakanties in Italië, Frankrijk
en Oostenrijk.
Hun tangoschool Al compás del corazón en hun milonga in La Tangueria zijn een referentie geworden voor de tango in België en ver daarbuiten.

patmat

Patricia Hilliges & Matteo Panero 
Firenze/I, (Tangoclub & Firenze Tango Festival)

We ontmoetten Patricia en Matteo voor het eerst in de jaren ’90, aan het begin van hun respectievelijke carrières in de tango-scene. Naast de taalkundige overeenkomsten hebben deze 2 koppels veel meer affiniteiten en hun vriendschap en  wederzijdse waardering is alleen maar gegroeid met de tijd.

Pat en Mat verrijken hun elegante stijl van de tango de salón met innovatieve fantasierijke elementen en  een spontane muzikaliteit. Ze delen de cultuur van de tango in een sfeer van vriendschap en warmte, gecreëerd door hun goede humeur, gevoel voor humor en charisma.

Ze hebben op verschillende internationale tangofestivals in Italië en in het buitenland gewerkt en hebben vele shows gechoreografeerd en gedanst. Sinds 1999 runnen Patricia en Matteo hun school Tangoclub Firenze en sinds 2002 organiseren ze het Internationale Tango Festival van Florence. Ze hebben ook een lange ervaring met tangovakanties in heel Europa.

majestueuze18

Lessen

Er wordt gezorgd voor veel variatie in de lessen: tango de salón, tango fantasia, moderne tango, vals porteño en milonga. De lessen focussen op techniek en op afwerking van de houding, as, evenwicht, omhelzing, voetenwerk, versieringen, muzikaliteit, leiden en volgen. De leerlingen zullen nieuwe bewegingen en figuren leren, maar de voornaamste bedoeling is om de dans harmonieuzer, comfortabel en aangenamer te maken.

Er zullen 2 groepen zijn: een intermediair/gevorderd niveau voor dansers die tussen de 2 en 5 jaar tango-ervaring hebben, en een gevorderd/zeer gevorderde groep voor dansers die minstens 5 jaar les hebben gehad en intensief dansen op de milongas. Elke groep krijgt evenveel lessen van elk lerarenpaar. De leerkrachten behouden zich het recht voor om de leerlingen in te delen bij de groep die volgens hen het best overeenkomt met het niveau van het danspaar.

Er zal speciale aandacht worden besteed aan de meer gevorderde dansers om hen voldoende input en feedback te geven om zich te verbeteren en zich tijdens de lessen niet te vervelen. Ze kunnen ook meer uitdagende variaties van het materiaal krijgen

De tangolessen worden gegeven in 2 grote danszalen (Sala Toscanini en Sala Intra) met parketvloer en uitzicht op het meer. De lessen vinden meestal plaats na het ontbijt en voor het diner, en af en toe in de namiddag. Elke groep heeft een volledige dag zonder lessen om het gebied te ontdekken.

Het gedetailleerd overzicht van de lessen wordt één maand voor aanvang aan de deelnemers bekend gemaakt. De lessen gaan meestal door in het Engels  De lesgevers spreken ook Frans, Nederlands, Duits, Spaans en Italiaans.

De cursussen zijn in principe voorbehouden voor deelnemers aan de tangovakantie. Indien er aan het einde van de reserveringsperiode nog plaatsen beschikbaar zijn in een groep, kunnen ook externe personen de lessen à la carte bijwonen. Tango dansers die de lessen niet bijwonen maar alleen tegen het voorkeurstarief van het hotel willen verblijven en deelnemen aan de milonga’s kunnen zich ook inschrijven (vanaf begin maart, indien er nog plaats is).

Milongas

Elke avond na het diner wordt er een milonga gehouden in een van de prachtige danszalen met parketvloer, terras en uitzicht op het meer. Indien de Covid-19 sutuatie het toelaat, zullen sommige milonga’s ook (tegen betaling) toegankelijk zijn voor niet-deelnemers aan de tangovakantie. Er wordt ook een speciale milonga georganiseerd tijdens de week met optredens van de gastdocenten. Voorafgaande reservering is noodzakelijk voor externe dansers die willen deelnemen aan een milonga. Om te reserveren belt u uiterlijk dezelfde dag voor 15.00 uur naar het volgende nummer: +32/ (0) 479 22 86 98 (Marisa).

Singles

We proberen singles aan een partner te helpen door ze met elkaar in contact te brengen.  Als je op zoek bent naar een partner, kunt je ons de gegevens van het partnerformulier sturen om in contact te komen met de andere singles
Als u zich eenmaal als koppel hebt ingeschreven, iis het echter niet meer mogelijk van lespartner te wisselen. Gelieve dus te verifiëren dat de verstandhouding tussen beide dansers goed is alvorens als danskoppel in te schrijven.

Twee singles kunnen ook samen een kamer delen (bv. 2 dames of 2 heren samen). We helpen de singles die een kamergenoot zoeken  door ze in contact te brengen met elkaar, maar we kunnen niet garanderen dat we een gepaste kamergenoot zullen vinden voor iedereen.

IMG-20191025-WA0002Praktische informatie

 • Aankomst is voorzien op zondag zondag 11 april voor het avondeten (19.00 uur). Het vertrek op zaterdag 17 april na het ontbijt.
 • Voor tango gasten die eerder willen aankomen of langer blijven en voor begeleiders (echtgenoten, kinderen, babysitters…) hebben we een gunstigere groepsprijs onderhandeld. Info en reservering enkel via Marisa, onderhevig aan beschikbaarheid. Geef je extra dagen door op het moment van de reservering om van de beste condities te genieten.
 • Voor gasten die enkel aan de milongas willen deelnemen, hebben we gunstigere groepsprijzen. Info en reservering enkel via Marisa, onderhevig aan beschikbaarheid. Deelnemers die  het volledige pakket nemen hebben voorrang.

Adres en route naar het Hotel

majecticmapGrand Hotel Majestic Pallanza
Via V.Veneto, 32, 28922 Verbania, Italy
Tel: +39 0323 509711 – Fax: +39 0323 556379
GSM: +39 349 800 44 28
E-mail: info@grandhotelmajestic.it
http://www.grandhotelmajestic.it
Contactpersoon: Massimo Scarpata

Route

Vanuit het noorden (België, Nederland, Frankrijk, etc):
Ga naar het Zuiden via de Gotthard Tunnel (CH). Kort na de uitgang van de tunnel (+/- 30 minuten), neem uitrit 47 Bellinzona Sud/Locarno. Neem de A13 Locarno Tenero, volg de weg richting Ascona. Ga Italië binnen, en volg achtereenvogens Cannobbio, Cannero Rivera, Ghiffa, Intra, Verbania.

Reserveringen

Alle reserveringen voor het hotel dienen enkel gemaakt te worden via Marisa. Neem niet direct contact op met het hotel als je van de gunstigere groepsprijzen wil genieten of aan de tango activiteiten wil deelnemen.

Om je tangovakantie te reserveren, gelieve de beide namen, stad, e-mailadressen, GSM nummers, en je tango niveau te sturen naar Marisa (NL, FR, EN, DE, IT, ES) via info@tangueria.be.
Telefoonnummer +32 479228698.
NB. Enkele tijdens de vakantie zelf kun je ons ook bereiken op het Italiaanse nummer: +39 333 48 75 822.

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact