La Tangueria

puro tango argentino since 1996

 

Data

Week 1: Zaterdag 25/07 > Zaterdag 01/08/2020

 • Docenten: Marisa van Andel & Oliver Koch (B) en Selva Mastroti & Marcelo Ramer (I)
 • Extra groep voor (gevorderde) beginners met 3 maanden tot 2 jaar tango ervaring met lesgevers van La Tangueria (B).

Week 2: Zondag 02/08 > Zondag 09/08/2020

 • Docenten: Marisa van Andel & Oliver Koch (B) en Patricia Hilliges & Matteo Panero (I)
 • Extra groep voor (gevorderde) beginners met 3 maanden tot 2 jaar tango met lesgevers van La Tangueria (B).

Plaats

bavenomapLagomaggiore

Aan de voet van de Italiaanse Alpen ligt het Lago Maggiore, een waar paradijs voor een droomvakantie. De oppervlakte van 212 km² biedt betoverende en romantische landschappen, absoluut de moeite waard om te ontdekken.

Een van de parels van het meer is het karakteristieke stadje Baveno (Vb, Piemonte), dat beroemd is om zijn kostbare roze graniet dat in verschillende gebouwen over de hele wereld werd gebruikt: de Ark van de vrede en de Galleria Vittorio Emanuele in Milaan, de zuilen van het operahuis van Parijs, de Karlskirche in Wenen, het Christopher Columbus-monument in New York en het Koninklijk Paleis van Bangkok…  De stad Milaan (modehoofdstad) ligt 80 km ten zuiden, Brussel 870 km ten noorden. Baveno is gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein (Stresa) enhet  vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is Milano Malpensa (45 km).

Logies

In 2020 zijn we terug te gast in het majestueuze en historische Lido Palace Hotel**** in Baveno (Verbania, Piemonte). De tangoreizigers die ons al langer volgen, hebben een prachtige herinnering bewaard aan onze zes succesvolle edities van 2008 tot 2013 en terug in 2019 in dit karakteristieke hotel met adembenemend uitzicht op het meer en de pittoreske Borromeo eilanden. Ook Queen Victoria, Sir Winston Churchill en Ray Charles waren zeer te spreken over hun verblijf in dit hotel. lidohotel

Voor de lessen en de milonga’s stelt het Lido Palace 2 lichte, ruime danszalen ter beschikking met terras en uitzicht op het meer. De feestzaal – waar de meeste van de workshops en alle milonga’s plaatsvinden – heeft een prachtige parketvloer.

Alle kamers zijn uitgerust met een eigen bad- of douchekamer, airconditioning, , satelliet-tv, WiFi en meer dan de helft van de kamers bieden een prachtig uitzicht op het meer.

Het hotel wordt omgeven door een groot, kleurrijk park met standbeelden, bloemen en exotische palmen. Het biedt een zwembad met ligstoelen, parasols en badlakens. een tennisbaan, tafeltennis, biljart en een fitnessruimte. Het beschikt ook over een privéstrand aan het meer recht tegenover het hotel en een gratis parking achter het hotel.

Prijzen

De volgende prijzen zijn per persoon, op basis van 2 personen per kamer (behalve voor de single kamer).
restaurant

Standaard kamer (3*) 3e of 4e verdieping op de achterkant 785€ pp
Superior kamer (4*) 1e of 2e verdieping op de achterkant 890€ pp
Toeslag frontale zicht op het meer 10€ pp/dag
Toeslag zicht op het meer en balkon (enkel aan de voorkant) 10€ pp/dag
Single supplement (in een 2 persoonskamer) 35€ pp/dag
Kind tussen 6 en 12 jaar in de kamer met 2 volwassenen 50% korting
Kind tot 5 jaar of huisdier in de kamer met 2 volwassenen gratis
Extra groep neo-beginners met 10u tangoles in kleine groep -50€ pp

NB: Het aantal kamers met uitzicht op het meer en met balkon zijn beperkt. Deze worden toegewezen op het moment van de reservering.
De toeristentaks van 1,50 € pp per dag is niet inbegrepen in bovenstaande prijzen.

> Voorschot te betalen binnen 4 weken na het reserveren aan de organisatie: 400€ pp (350 voor de neo-beginners groep).
> Voorschot te betalen aan het Hotel via bankoverschrijving binnen 4 weken na reservering: 50% van de totale prijs.
> Overige te betalen aan het Hotel via bankoverschrijving  ten laatste 1 maand voor aanvang van de vakantie.

cameraAnnuleringskosten:
– tot 14 dagen na reservering: 25€ pp
– van 15 tot 60 dagen na reservering: 50€ pp
– vanaf 2 maanden na reservering tot 15 Juni: 75€ pp
– na 15 Juni: 50% van het gereserveerde pakket
– na start van de vakantie: het totale verschuldigde bedrag, tenzij alsnog een vervanging kan worden gevonden.

De vakantie omvat

 • De tango workshops met professionele tango docenten op verschillende niveaus: 15 uren les voor de (ver) gevorderden met 2 internationaal befaamde koppels lesgevers, en 10 uren les voor de neo-beginners met lesgevers van La Tangueria.
 • Zes avonden milonga in het hotel, en elke week één speciaal bal met optredens en verkoop van tango schoenen en kleding. Op één avond organiseren we een open lucht dinner-milonga in een nabijgelegen locatie (max. 25€ pp).
 • Hotel in half pension voor 7 dagen/nachten in een dubbele kamer met privé badkamer (bad/douche) en toilet, haardroger, air conditioning, TV, telefoon, WIFI, mini bar, kluis. De deelnemers hebben gratis toegang tot het privé-strand, het zwembad, de tuinstoelen, de fitness, de danszalen.
 • Ontbijt (tot 10u00) en buffet diner met typisch Italiaans menu. Zes avonden geniet onze groep in de prachtige eetzaal met uitzicht op het meer, van een gevarieerd buffet (vegetarisch en niet) met: voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerechten, dessert. 1/4 L mineraalwater en 1/4 L wijn per persoon zijn inbegrepen. Op één avond zal er in het hotel geen diner of milonga zijn. Die avond organiseren we een  open lucht dinner-milonga met typisch lokaal eten  vlakbij het hotel. De kosten van deze extra diner-milonga zijn niet inbegrepen in het pakket, maar zullen niet hoger liggen dan 25€ pp.
 • Niet inbegrepen: reis/shuttle naar het hotel (op aanvraag), lunches, extras (drankjes, snacks…), de dinner-milonga in de openlucht, de toeristenbelasting te betalen bij vertrek (1,50€ pp per dag).

Docenten

De organisatoren en vaste lesgevers zijn Marisa & Oliver uit Brussel (beide weken). De gastdocenten zijn in de eerste week Selva & Marcelo uit Torino.en in de tweede week Patricia & Matteo uit Firenze.

pallanzamo1

Marisa van Andel & Oliver Koch – Brussel/B, Al compás del corazón/La Tangueria
Zaterdag 25 Juli > Zaterdag 1 Augustus en  Zondag 2 Augustus > Zondag 9 Augustus 2020.

Na een carrière in het hedendaags dansgezelschap Rosas, werken Marisa & Oliver sinds 1996 als professioneel tangokoppel. Ze gaven reeds vele workshops en optredens in heel Europa, alsook in de VS en Buenos Aires.

Ze dansten in verschillende tangoshows in Italië, Nederland en België en werkten samen met topartiesten, zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Sidi Larbi Cherkaoui, Jan Fabre, Hubert Damen, Dimitri Leue, Frank Groothof…

Ze hebben vele van de huidige professionele tangoleraren en dansers in binnen- en buitenland opgeleid en geïnspireerd. Ze maakten deel uit van verschillende internationale tangofestivals en werken sinds 2005 samen met het Brussels Tango Festival en met de Brusselse Tango Marathon.

Tevens hebben zij een grote ervaring in het lesgeven en het organiseren van tangovakanties in Italië, Spanje, Frankrijk en Oostenrijk.
Hun tangoschool Al compás del corazón en hun milonga in La Tangueria zijn een referentie geworden voor de tango in België en ver daarbuiten.

 

SelvaMarcelo

Selva Mastroti & Marcelo Ramer – Torino/I, Proyecto Gricel
Zaterdag 25 Juli > Zaterdag 1 Augustus

Dankzij vele aanbevelingen van leerlingen en collega’s, nodigden we voor de eerste maal in 2016 Marcelo & Selva uit als docenten voor onze tangovakanties aan het Lago Maggiore.

Zij werden geboren in Argentinië, en leerden de tango in de adolescentie, waar ze zijn opgeleid in Buenos Aires bij vele van de grote meesters. Ze zijn een koppel sinds meer dan 17 jaar, en hebben wereldwijd gewerkt voor scholen en festivals. Momenteel wonen Marcelo & Selva in Turijn. Hun lessen bevatte veel passie, ze geven hun kennis door met spontaniteit en eenvoud.

Ze starten vanuit de diepste wortels van de tango, bekijken al haar facetten, geven de basis van technische en complexe bewegingen en zien nooit af van de muzikaliteit en de harmonie binnen het koppel. Gezien hun succes, nodigen we Selva & Marcelo graag in 2020 andermaal uit om deel te nemen aan onze tangovakanties.

 

PatyMat

Patricia Hilliges & Matteo Panero – Firenze/I, Tangoclub & Firenze Tango Festival
Zondag 2 Augustus > Zondag 9 Augustus 2020.

We ontmoetten dit Italiaans-Duitse stel eind jaren negentig, aan het begin van onze respectievelijke carrières in de tangoscene. Behalve de overeenkomst van onze taalgerichte achtergronden, hebben we nog veel meer affiniteiten met hen en onze vriendschap en waardering is met de tijd gegroeid.

Pat en Mat verrijken hun elegante tango de salón-stijl met innovatieve elementen, vol fantasie en muzikaliteit. Ze stralen vriendschap en warmte uit en hun gevoel voor humor en charisma werken aanstekelijk. Ze dansten in verschillende belangrijke internationale tangofestivals in Italië en in het buitenland en hebben talrijke shows gechoreografeerd en gedanst.

Sinds 1999 leiden Patricia & Matteo de “Tangoclub Firenze” en sinds 2002 organiseren ze het Internationale Firenze Tango Festival. Ze hebben ook een lange ervaring als lesgevers in tango-vakanties in heel Europa.

Voor nog meer dansplezier in de milonga’s en om het hotel helemaal te vullen met tangodansers, zal er elke week een extra neo-beginnersgroepje bij zijn (van 6 maanden tot 2 jaar tango ervaring), met een aangepast lessenrooster van 10 uur workshops van een lerarenkoppel van La Tangueria Brussel (EN/FR).

Lessen/Workshops

De lessen van Marisa & Oliver en de gastdocenten richten zich tot reeds ervaren tangodansers. Minimum 2 jaren tango (lessen en praktijk) zijn vereist.
De organisatoren zullen het niveau van de deelnemers inschatten en ze al naar gelang het niveau indelen in 2 groepen. De groepen zullen veelal tegelijkertijd les hebben, waardoor het niet mogelijk van groep te wisselen of aan meerdere niveau’s deel te nemen.

Elke groep heeft in totaal 10 lessen van 90 minuten (15 uren les in de week, waarvan de helft met Marisa & Oliver en de andere helft met  de gastdocenten.
Er zullen verschillende thema’s aan bod komen in de lessen: tango de salón, tango fantasia, moderne tango, vals en milonga. De lessen zullen zich richten op techniek, evenals de gedetailleerde afwerking met betrekking tot houding, as & balans, omhelzing, voetwerk, adornos, muzikaliteit, leiden en volgen. De deelnemers leren nieuwe bewegingen, figuren en sequenties, maar het belangrijkste doel is om een meer harmonieuze, comfortabele en aangename dans te creëren.

Tango class Baveno

Tangodansers met minder dan 2 jaar tango-ervaring worden verenigd in een apart groepje. Deze deelnemers krijgen 8 workshops van 75 minuten gegeven in het Engels en Frans door ervaren La Tangueria-lesgevers. Mits ze minder lesuren hebben, is de prijs voor de deelnemers aan deze groep 50€ goedkoper.

De tangolessen worden gegeven in 2 ruime danszalen, elk met terras en zicht op het meer. De feestzaal zaal op de begane grond heeft een prachtig  parket en leszaal op niveau -1 heeft een degelijke tegelvloer. In het algemeen zullen de lessen na het ontbijt en voor het avondeten worden gegeven, en uitzonderlijk in de namiddag. Elke groep heeft één lesvrije dag om de omgeving te verkennen.

Het gedetailleerd overzicht van de lessen wordt één maand voor aanvang aan de deelnemers bekend gemaakt. De lessen gaan meestal door in het Engels. De lesgevers spreken ook Frans, Nederlands, Duits, Spaans en Italiaans.

Normaliter zijn de lessen voorbehouden voor de deelnemers aan de tangovakantie. Indien er, op het moment dat de vakantie start, nog plaats zou zijn in bepaalde groepen, kunnen er ook lessen à la carte genomen worden.

Milongas

Regina Palace 2

Zes van de zeven avonden is er een milonga voor alle deelnemers gezamenlijk in de prachtige feestzaal met parket, groot terras en zicht op het meer.

Er wordt elke week één feestelijke avond georganiseerd met een optreden door de gastdocenten. De tangodansers uit de omgeving worden hiervoor ook uitgenodigd.

Er zal ook een speciale openlucht dinner-milonga worden georganiseerd in een nabijgelegen locatie.

Sommige van de milongas zijn ook toegankelijk voor niet-deelnemers aan de tangovakantie (na betaling van een toegangsticket). Reserveren is noodzakelijk voor alle gasten die niet in het hotel verblijven. Om te reserveren, bel of sms het volgende nummer ten laatste om 15u op de dag dat je de milonga wil bijwonen: +39 333 48 75 822 of +32 479 22 86 98 (Marisa).

Kleding en schoenen stand Baveno

Een stand van Tangolera tango schoenen en  Rossa Spina tango kleding is aanwezig in het hotel tijdens de vakantie.

Singles

Inschrijven voor de lessen  kan alleen met partner. We proberen singles aan een partner te helpen door ze met elkaar in contact te brengen. Eénmaal als danskoppel ingeschreven, is het echter niet meer mogelijk van lespartner te wisselen. Gelieve dus te verifiëren dat de verstandhouding tussen beide dansers goed is alvorens als danskoppel in te schrijven. Wie graag een partner wil vinden kan een mail sturen met leeftijd, lengte, niveau en talen of een zoekertje plaatsen op de facebook groep.

Praktische informatie

 • Aankomst is voorzien op zaterdag 25 Juli of zondag 2 Augustus voor het avondeten (19h00). Vertrek op zaterdag 1 Augustus of zondag 9 Augustus na het ontbijt .
 • Voor tango gasten die eerder willen aankomen of langer blijven en voor begeleiders (echtgenoten, kinderen, babysitters…) hebben we een gunstigere groepsprijs onderhandeld. Om van de gunstigere prijs te genieten moet je reserveren via Marisa, ook voor de begeleiders of de extra dagen. In ruil voor de veel gunstigere groepsprijs wordt een kleine commissie aangerekend voor de organisatie. Geef je extra dagen door op het moment van de reservering om van de beste condities te genieten.
  OPGELET: => De mogelijkheden om het verblijf te verlengen na de eerste week of te vervroegen voor de tweede week zijn beperkt, omdat de dag van het vertrek van de eerste groep dezelfde is als de aankomstdag van de tweede groep.
 • Ook voor gasten die geen lessen nemen maar enkel aan de milongas willen deelnemen, hebben we gunstigere groepsprijzen om in het hotel te verblijven. Info en reservering enkel via Marisa, onderhevig aan beschikbaarheid. Deelnemers die  het volledige pakket nemen hebben voorrang.

Adres en route naar het Hotel

mapLido Palace Hotel Baveno
SS Sempione, 30
I-28831 Baveno (VB)
www.lidopalace.it
E-mail: info@lidopalace.com
Phone: +39 0323 92.44.44
Fax: +39 0323 92.47.44
Contactpersoon: Paolo D’Amico
Auto
S.S 33 Sempione
Snelweg A26 – UItrit  Gravellona Toce – Baveno

Vliegtuig
Milano Malpensa – 45 km
Milano Linate – 90 km
Trein
Lijn Cisalpina Milano/Genève – Stazione Stresa/Baveno

Route
Vanuit het noorden (België, Nederland, Frankrijk, etc):
Ga naar het Zuiden via de Gotthard Tunnel (CH). Kort na de uitgang van de tunnel (+/- 30 minuten), neem uitrit 47 Bellinzona Sud/Locarno. Neem de A13 Locarno Tenero, volg de weg richting Ascona. Ga Italië binnen, en volg achtereenvogens Cannobbio, Cannero Rivera, Ghiffa, Intra, Verbania, Baveno. Net voorbij Baveno, op de weg naar Stresa, ligt het Lido Palace Hotel aan je rechter hand.

Reserveringen

Alle reserveringen voor het hotel dienen enkel gemaakt te worden via Marisa. Neem niet direct contact op met het hotel als je van de gunstigere groepsprijzen wil genieten of aan de tango activiteiten wil deelnemen.

Inschrijvingen starten dit jaar uitzonderlijk vroeg, nameiljk op 5 November, 2019. Om je tangovakantie te reserveren, gelieve de beide namen, stad, e-mailadressen, GSM nummers, en je tango niveau te sturen naar Marisa (NL, FR, EN, DE, IT, ES) via info@tangueria.be. Tel. +32/ (0) 479 22 86 98.
NB. Enkel in Juli en Augustus kan je ons ook bereiken op het Italiaanse telefoonnummer +39 333 48 75 822 (Marisa).

piscina

IMG_0758

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact