La Tangueria

puro tango argentino since 1996

northitalyWeek 1:

 • Data: Zaterdag 28/07 > Zaterdag 04/08/18
 • Docenten: Marisa van Andel & Oliver Koch (B) en Selva Mastroti & Marcelo Ramer (I).

Week 2:

 • Data: Zaterdag 04/08 > Zaterdag 11/08/18
 • Docenten: Marisa van Andel & Oliver Koch (B) en Barbara Carpino & Claudio Forte (I)

Logies

Gezien het succes van afgelopen jaren zullen we opnieuw  verblijven in het magnifieke en historische Grand Hotel Majestic****.

Het hotel ligt aan de promenade van het pittoreske stadje Pallanza en is omgeven door prachtige, grote florerende tuinen. Vanuit haar bevoorrechte positie, heb je een adembenemend uitzicht vanuit bijna elke hoek: de omliggende bergen en de Monte Rosa, de prachtige Borromeo eilanden aan de voorkant, en het meer zelf langs drie kanten.

 

majestic15Voor de lessen en de milongas stelt het hotel 2 lichte, ruime, mooie danszalen ter beschikking, elk met een houten vloer, directe toegang tot een groot terras, en een prachtig uitzicht over het meer.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad of douche, airconditioning, satelliet-tv, WiFi, een mini-bar. Ongeveer de helft van de kamers hebben een prachtig zicht op het meer of de bergen.

Het hotel beschikt over een klein privé-strand direct aan het meer en een wellness centrum met een overdekt, verwarmd zwembad met openslaande glazen deuren naar de verbazingwekkende tuin. Een sauna en een fitnessruimte met moderne infrastructuur zijn ook beschikbaar.

De wandelafstand tot het karakteristieke stadje Pallanza is nog geen kilometer, modehoofdstad Milaan bevindt zich 90 km naar het zuiden, Brussel 870 km naar het noorden. Het Majestic is gemakkelijk bereikbaar met de auto (gratis parkeren voor de deur van het hotel), met de trein (Verbania) en per vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Milaan Malpensa (70 km). Wij organiseren shuttles tussen de luchthaven en het hotel zodra 3 personen een vlucht rond hetzelfde uur hebben.

Prijzen

Klassieke kamer aan de achterkant: 945€ pp
Toeslag balkon: 40€ per kamer per dag
Toeslag meerzicht: 40€ per kamer per dag
Toeslag dubbele kamer voor single gebruik: 45€ per kamer per dag
Korting 3 volwassenen in één kamer: – 30€ per kamer per dag
Kind tussen 6 en 12 jaar in de kamer met 2 volwassenen: 300€ pp
Kind onder 6 jaar in de kamer met 2 volwassenen: gratis

majestic9NB: Het aantal kamers met uitzicht op het meer en met balkon zijn beperkt. Deze worden toegewezen op het moment van de reservering.
Single kamers worden maar vanaf mei vrijgegeven, onderhevig aan beschikbaarheid (zie lager).
De toeristentaks van 1,25 € pp per dag is niet inbegrepen in bovenstaande prijzen.

Voorschot te betalen binnen 4 weken na het reserveren aan Marisa en Oliver: 350€ pp.
Resterende te betalen aan het hotel bij vertrek (credit card).

> Korting voor voorschot ontvangen voor 28/2: – 50€ per koppel.

Annuleringskosten:
– tot 14 dagen na reservering: 25€ pp
– van 15 tot 60 dagen na reservering: 50€ pp
– vanaf 2 maanden na reservering tot 15 Juni: 75€ pp
– na 15 Juni: 50% van het gereserveerde pakket
– na start van de vakantie: het totale verschuldigde bedrag, tenzij alsnog een vervanging kan worden gevonden.

Inbegrepen in de prijs

de vakantie omvat:

 • Hotel in half pension voor 7 dagen/nachten in een dubbele kamer met privé badkamer (bad/douche) en toilet, haardroger, air conditioning, TV, telefoon, WIFI, mini bar, kluis. De deelnemers hebben gratis toegang tot het privé-strand, het zwembad en de sauna, de tuinstoelen, het fitnesscentrum, de danszalen…
 • Ontbijt buffet (tot 10u00) en diner met typisch Italiaans menu. Elke avond geniet onze groep in een prachtige eetzaal met uitzicht op het meer, van een gevarieerd menu (vegetarisch en niet) met: voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerechten, dessert. 04/01 L mineraalwater en 1/4 L wijn per persoon zijn bij de prijs inbegrepen.
 • De tango workshops (een totaal van 15 uren) met 2 koppels professionele tango docenten op 2  niveau’s.
 • Elke avond milonga, en elke week één speciaal bal met optredens en verkoop van tango schoenen en kleding.

Niet inbegrepen: reis/shuttle naar het hotel, lunches, extras (drankjes, snacks…), toeristenbelasting te betalen bij vertrek (1,50€ pp per dag).

Docenten

De lesgevers zijn Marisa & Oliver (beide weken), Selva & Marcelo (eerste week), en Barbara & Claudio (tweede week).

pallanzamo1Marisa van Andel & Oliver Koch – Brussel/B, Al compás del corazón/La Tangueria
Zaterdag 28 Juli > Zaterdag 4 Augustus & Zaterdag 4 Augustus> Zaterdag 11 Augustus 2018.

Na een carrière in het hedendaags dansgezelschap Rosas, werken Marisa & Oliver sinds 1996 als professioneel tangokoppel. Ze gaven reeds vele workshops en optredens in heel Europa, alsook in de VS en Buenos Aires.
Ze dansten in verschillende tangoshows in Nederland en België en hebben vele van de huidige professionele tangokoppels in België en buitenland opgeleid. Tevens hebben zij een grote ervaring in lesgeven en het organiseren van tangovakanties in Italië, Frankrijk
en Oostenrijk.
Hun tangoschool Al compás del corazón en hun milonga in La Tangueria zijn een referentie geworden voor de tango in België en ver daarbuiten.

 

 

 

marceloyselvaSelva Mastroti & Marcelo Ramer – Torino/I, Tango University/Association Aldobaraldo
Zaterdag 28 Juli > Zaterdag 4 Augustus

Dankzij vele aanbevelingen van leerlingen en collega’s, nodigen we voor de eerste maal in 2016 Marcelo & Selva uit als docenten in Pallanza. Zij werden geboren in Argentinië, en leerden de tango in de adolescentie, waar ze zijn opgeleid in Buenos Aires bij vele van de grote meesters. Ze zijn een koppel sinds meer dan 14 jaar, en hebben wereldwijd gewerkt voor scholen en festivals. Momenteel wonen Marcelo & Selva in Turijn. Hun lessen bevatte veel passie, ze geven hun kennis door met spontaniteit en eenvoud. Ze starten vanuit de diepste wortels van de tango, bekijken ial haar facetten, geven de basis van technische en complexe bewegingen en zien nooit af van de muzikaliteit en de harmonie binnen het koppel. In 2017 hebben we het genoegen dit koppel voor de tweede maal uit te nodigen, na het succes van 2016.

 

 

barbaraclaudioBarbara Carpino & Claudio Forte – Siracusa/It, Paladanze
Zaterdag 4 Augustus> Zaterdag 11 Augustus 2018.

Barbara & Claudio zijn dansers sinds hun jonge leeftijd, met een stevige achtergrond in ballet, stijldansen en latin. Sinds 2002 dansen zij de Argentijnse tango. Ze behoren tot de meeste gevraagde dansers van Italië en ze werken regelmatig in andere landen van Europa, maar ook in Rusland en Azië. Hun tangoschool Paladanze is een heuse referentie in Sicilië, en het Sircusa Tango Festival een voornaam internationaal evenement dat jaren lang een aantal van ’s werelds grootste tango meesters bijeen bracht, en honderden internationale dansers van overal. Na hun succesvolle deelnames sinds 2012, zullen we Barbara & Claudio in 2017 opnieuw uitnodigen, voor de vreugde van de deelnemers (en van de organisatoren)!

Lessen/Workshops

De tangovakanties richten zich tot reeds ervaren tangodansers. Minimum 2 jaren tango (lessen en praktijk) zijn vereist. De organisatoren zullen het niveau van de deelnemers inschatten en ze indelen in 2 groepen: Groep A (half gevorderden tot gevorderden) en Groep B (van gevorderd tot ver gevorderd niveau). Het is niet mogelijk van groep te wisselen of aan meerdere niveau’s deel te nemen.

Elke groep heeft in totaal 10 lessen van 90 minuten (15 uren les in de week, waarvan de helft met Marisa & Oliver (beide weken) en de andere helft met Selva & Marcelo (eerste week) of Barbara & Claudio (tweede week).

 

majestic18Er wordt gezorgd voor veel variatie in de lessen: tango de salón, tango fantasia, moderne tango, vals porteño en milonga. De lessen focussen op techniek en op afwerking van de houding, as, evenwicht, omhelzing, voetenwerk, versieringen, muzikaliteit, leiden en volgen. De leerlingen zullen nieuwe bewegingen en figuren leren, maar de voornaamste bedoeling is om de dans harmonieuzer, comfortabel en aangenamer te maken.

De tangolessen worden gegeven in 2 ruime danszalen (zaal Intra en zaal Toscanini), elk met parket, terras en zicht op het meer. In het algemeen zullen de lessen na het ontbijt en voor het avondeten worden gegeven, en uitzonderlijk in de namiddag. Elke groep heeft één lesvrije dag om de omgeving te verkennen.

Het gedetailleerd overzicht van de lessen wordt één maand voor aanvang aan de deelnemers bekend gemaakt. De lessen gaan meestal door in het Engels. De lesgevers spreken ook Frans, Nederlands, Duits, Spaans en Italiaans.

Normaliter zijn de lessen voorbehouden voor de deelnemers aan de tangovakantie. Indien er, eens alle groepen volzet zijn, nog kamers worden vrijgegeven door het hotel, kunnen ook tangodansers met minder dan 2 jaar tango ervaring inschrijven. Deze deelnemers zullen in plaats van de 15 uren groepslessen, een aangepast lesprogramma van 5 uren semi-privélessen krijgen (lesgevers en uren te bepalen).

Milongas

Elke avond is er een milonga in de prachtige danszaal met parket, groot terras en zicht op het meer. Eén speciale milonga zal gedurende de week georganiseerd worden met een verkoop van tangoschoenen en -kleding en optredens.

Sommige van de milongas zijn ook toegankelijk voor niet-deelnemers aan de tangovakantie (na betaling van een toegangsticket). Reserveren is noodzakelijk voor alle gasten die niet in het hotel verbijven. Om te reserveren, bel of sms het volgende nummer ten laatste om 15u op de dag dat je de milonga wil bijwonen: +39 333 48 75 822 (Marisa).

Singles

Omdat het aantal kamers waarover we beschikken zeer bepekt is, geven wij tot eind april voorrang aan de inschrijvingen van danskoppels die ook een kamer delen. Het is pas na eind april dat we eventuele single kamers kunnen toewijzen.

E2S_3412We proberen singles aan een partner te helpen door ze met elkaar in contact te brengen. Eénmaal als danskoppel ingeschreven, is het echter niet meer mogelijk van lespartner te wisselen. Gelieve dus te verifiëren dat de verstandhouding tussen beide dansers goed is alvorens als danskoppel in te schrijven. Gezien het beperkte aantal kamers waarover we beschikken en de hoge toeslag, geven wij er voorkeur aan dat twee singles samen een kamer delen (bv. 2 dames of 2 heren samen). We helpen de singles die een kamer willen delen door ze in contact te brengen met elkaar, maar we kunnen niet garanderen dat we een gepaste kamergenoot zullen vinden voor iedereen.

Praktische informatie

 • Aankomst is voorzien op zaterdag 28 Juli of zaterdag 4 Augustus voor het avondeten (19h00). Vertrek op zaterdag 4 Augustus of zaterdag 11 Augustus na het ontbijt.
 • Voor tango gasten die eerder willen aankomen of langer blijven en voor begeleiders (echtgenoten, kinderen, babysitters…) hebben we een gunstigere groepsprijs onderhandeld. Info en reservering enkel via Marisa, onderhevig aan beschikbaarheid. Geef je extra dagen door op het moment van de reservering om van de beste condities te genieten.
  OPGELET: => De mogelijkheden om het verblijf te verlengen na de eerste week of voor de tweede week zijn zeer beperkt, omdat de dag van het vertrek van de eerste groep dezelfde is als de aankomstdag van de tweede groep.
 • Voor gasten die enkel aan de milongas willen deelnemen, hebben we gunstigere groepsprijzen. Info en reservering enkel via Marisa, onderhevig aan beschikbaarheid. Deelnemers die  het volledige pakket nemen hebben voorrang.
 • Kleine huisdieren zijn toegelaten, met een supplement.

Adres en route naar het Hotel

majecticmapGrand Hotel Majestic Pallanza
Via V.Veneto, 32, 28922 Verbania, Italy
Tel: +39 0323 509711 – Fax: +39 0323 556379
GSM: +39 349 800 44 28
E-mail: info@grandhotelmajestic.it
http://www.grandhotelmajestic.it
Contactpersoon: Marco De Marco

Route

Vanuit het noorden (België, Nederland, Frankrijk, etc):
Ga naar het Zuiden via de Gotthard Tunnel (CH). Kort na de uitgang van de tunnel (+/- 30 minuten), neem uitrit 47 Bellinzona Sud/Locarno. Neem de A13 Locarno Tenero, volg de weg richting Ascona. Ga Italië binnen, en volg achtereenvogens Cannobbio, Cannero Rivera, Ghiffa, Intra, Verbania.

Reserveringen

Alle reserveringen voor het hotel dienen enkel gemaakt te worden via Marisa. Neem niet direct contact op met het hotel als je van de gunstigere groepsprijzen wil genieten of aan de tango activiteiten wil deelnemen.

Inschrijvingen starten op 10 Januari, 2018. Om je tangovakantie te reserveren, gelieve de beide namen, stad, e-mailadressen, GSM nummers, en je tango niveau te sturen naar Marisa (NL, FR, EN, DE, IT, ES) via info@tangueria.be.

NB. Enkel in Juli en Augustus is ons telefoonnummer +39 333 48 75 822.

 

> Milongas open voor het publiek zomer 2017

 

In 2017 openen we de milongas op donderdagavond in het Grand Hotel Majestic het voor de tangueros uit de buurt. Bovendien organiseren we samen met de lokale vereniging  La Garufa  de openlucht milonga’s van de twee vrijdagen – ook open voor het publiek – in nabij gelegen Villa Giulia.

Voor de milongas in het Majestic, is de reservering met de namen van alle deelnemers verplicht via info@tangueria.be of SMS (39 333 4875822). De deelname bedraagt € 10 pp, te betalen aan de dj. 
Data van de  des milongas in het Majestic:
Donderdag 27/7 van 21h30 tot 01h:
– demonstraties van de maestros  Selva & Marcelo en Marisa & Oliver
– schoenenverkoop door Bandolera en kleding van Rossa Spina.
– TDJ Carlo el Gato (I).

Donderdag 3/8 van 21h30 tot 01h:
– demonstraties van de Barbara & Claudio et Marisa & Oliver
– TDJ Gianluca (I).

NB. Het is eveneens mogelijk, in beperkte aantallen, om deel te nemen aan de  andere salons in het Grand Hotel Majestic. De entree is € 5 pp (reserveren is altijd vereist).

Op de vrijdagen 28/7 en 4/8, organiseren wij twee openlucht milongas in het nabij gelegen Villa Giulia.
De deelname bedraagt € 8 pp (inclusief een drankje). Het is ook mogelijk om voordien te dineren in Villa Giulia (gastronomisch menu tegen goede prijzen). De reservering voor de milonga bij Villa Giulia is enkel nodig als je ook wenst te eten.

__________________________________

Vragen?

Heb je nog vragen of speciale verzoeken, stuur een mail naar info@tangueria.be of bel naar +32 (0) 479 22 86 98.

contact

correspondentie

A. & M. Hellinckxstraat 64
B-1083 Brussel
+32 (0) 479 22 86 98
info@tangueria.be

danszaal

La Tangueria
Jetsesteenweg 239
B-1080 Brussel
Metro Simonis
kaart

blijf in contact